Στις 23 και 24 Ιουνίου 2018 στη Ρώμη, 35 αθλητές, εκπρόσωποι 6 ευρωπαϊκών χωρών θα συμεττάσχουν στην πρώτη εκδήλωση των «Oncology Games», ένα Ευρωπαϊκό έργο εμπνευσμένο από τον Leonardo Cenci και χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Erasmus + Sports.

Το πρόγραμμα προβλέπει την έναρξη του με τους αγώνες δρόμου. Οι αθλητές θα διαγωνιστούν αρχικά στα 1.500 μέτρα, και στην συνέχεια στα 60μ, στα 400μ, στα 100μ, στα 800μ, στα 200μ. Οι σκυταλοδρομίες 4 * 100 και το Nordic Walking θα ολοκληρώσουν τους αγώνες ,τα δοκιμαστικά των οποίων θα πραγματοποιηθούν σε απόσταση περίπου 3 χλμ., δίπλα στον ποταμό Τίβερη καθώς και στο γήπεδο. Τα «Oncology Games» θα ολοκληρωθούν επίσημα με μια συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο FIN Foro Italico.

Το Σάββατο 23 Ιουνίου, μία ημέρα πριν από την έναρξη του διαγωνισμού, θα πραγματοποιηθεί μια σειρά επιστημονικών διασκέψεων στο συνεδριακό κέντρο Fin Foro Italico στη Ρώμη, με θέμα την προώθηση του αθλητισμού και την πρόληψη των ογκολογικών ασθενειών .