Για ακόμα μία φορά ο κροκόδειλος του φράγματος Ποταμών στο Ρέθυμνο κατάφερε να ξεφύγει από τους ερπετολόγους που προσπαθούν να τον αιχμαλωτίσουν.

Ο Ολιβιέ Μπερά κατάφερε και πάλι να περάσει το σκοινί του γύρω από τον Κροκόδειλο ωστόσο για ακόμα μία φορά και ο Σήφης με τη σειρά του κατάφερε να ξεφύγει. Οι ερπετολόγοι πλησίασαν δύο φορές με βάρκα τον κροκόδειλο κατά τις βραδινές ώρες της Κυριακής αλλά και οι δύο προσπάθειες απέβησαν άκαρπες, ενώ η δυνατή βροχή σήμανε το τέλος της συγκεκριμένης απόπειρας.

Η επιχείρηση στήθηκε το απόγευμα της Κυριακής όταν έφτασε στο φράγμα των Ποταμών ο γαλλομαροκινός ερπετολόγος Ολιβιέ Μπερά που αυτή τη φορά συνοδευόταν και από έναν βοηθό του ενώ ήταν εφοδιασμένος και με επιπλέον ειδικό εξοπλισμό, δίχτυα και άλλα τεχνικά μέσα για την αιχμαλώτιση του ερπετού.

Οι δυο τους βρίσκονται στην Κρήτη από το Σάββατο και μαζί με τους επιστήμονες από την Κρήτη, το προσωπικό του Οργανισμού Ανάπτυξης που διαχειρίζεται το φράγμα αλλά και στελέχη της δασικής υπηρεσίας κατέστρωναν το… επιτελικό σχέδιο δράσης.
Το απόγευμα της Κυριακής, εφόσον ο καιρός το επέτρεψε και εκμεταλλευόμενοι και την αλλαγή της ώρας, μόλις άρχισε να νυχτώνει οι δυο τους μαζί με τον ερπετολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης Πέτρο Λυμπεράκη μπήκαν στη βάρκα και κατευθύνθηκαν στα σημεία όπου συνήθως εμφανίζεται ο Σήφης.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ο κροκόδειλος βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση από τον κάτοικο της περιοχής Σταύρο Κοτσίφη, ο οποίος είχε αναλάβει με υπόδειξη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης χρέη φύλακα της περιοχής παρακολουθώντας όλες τις κινήσεις του κροκοδείλου, αλλά και τη σωστή τήρηση των μέτρων ασφαλείας γύρω από τη λίμνη.

Η επιχείρηση, η οποία απαιτεί πλήρες σκοτάδι και απόλυτη ησυχία, στήθηκε με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, που είχε αποκλείσει όλες τις διόδους προς το φράγμα των Ποταμών. Ωστόσο, για ακόμα μια φορά έχει κάνει την παρουσία του ο «σαμποτέρ» κάτοικος της περιοχής, ο γνωστός «Μάρκος» που και την προηγούμενη φορά είχε ανάψει φώτα και σειρήνες προσπαθώντας να σαμποτάρει τις προσπάθειες σύλληψης.

Εφόσον η επιχείρηση έχει αίσιο τέλος και συλληφθεί ο κροκόδειλος θα μεταφερθεί για μελέτη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και κατόπιν στο ενυδρείο Cretaquarium στην πρώην αμερικανική βάση.