“Αυτές τις τέσσερις μέρες κλείστε τις τηλεοράσεις, βγείτε στους δρόμους, μιλήστε με τους ανθρώπους, είτε είναι δεξιοί , κεντρώοι, αριστεροί. Μιλήστε τους με ελπίδα και αισιοδοξία και δώστε τους το μήνυμα της νίκης. Μπορούμε να πάμε λίγο ψηλότερα” είπε προς το τέλος της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε χθες βράδυ στην Πάτρα και μίλησε στην πλατεία Γεωργίου, ενόψει της μάχης των ευρωεκλογών την Κυριακή 25 Μαΐου.
«Είμαστε υποχρεωμένοι να νικήσουμε, να τελειώνουμε με την ενιαία επιχείρηση εξουσίας Σαμαρά-Βενιζέλου» συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας.

Όπως είπε, «την περασμένη Κυριακή έγινε ένα μεγάλο βήμα για την απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια, την αγριότητα, την κηδεμονία, και τους πολιτικούς εκφραστές τους. Η Αθήνα, η Αττική, μια σειρά δήμοι και περιφέρειες έδωσαν το ελπιδοφόρο τους μήνυμα και τόνισε ότι ένας νέος χάρτης διαμορφώνεται σε όλη την Ελλάδα. Τίποτε δεν θα είναι όπως πριν. Το παλιό καταρρέει».

«Για μας οι ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα απελευθέρωσης» υπογράμμισε και επεσήμανε ότι για τους πολιτικούς του αντιπάλους είναι ένα δημοψήφισμα συνέχειας στην υποταγή.

«Ο κύριος Βενιζέλος είπε καθαρά ότι περιμένει ψήφο εμπιστοσύνης από το λαό, για να συνεχίσει η ίδια κυβέρνηση με την ίδια πολιτική μέχρι το τέλος της τετραετίας.

Ο κύριος Σαμαράς από τη δική του πλευρά ζητά την ψήφο του λαού εν ονόματι της σημερινής σταθερότητας», σχολίασε και συμπλήρωσε ότι «το δημοψήφισμα δεν έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Σαμαρά, με τον Βενιζέλο, αλλά με την πολιτική της καταστροφής ή με την ανατροπή της».