Πάτρα: Έφτασαν οι Η Πάτρα αποκτά “‘έξυπνες” στάσεις και οι Πατρινοί θα πάψουν να περιμένουν το λεωφορείο στα τυφλά κοιτάζοντας το ρολόι τους και μαντεύοντας τι ώρα θα φτάσει το …επόμενο. Δημότες χωρίς…ρόδα και επισκέπτες επίσης θα πάψουν να ρωτούν τον …περιπτερά και τον περαστικό “ποιό λεωφορείο περνάει απ΄πο δω”, “με ποιά γραμμή φτάνω Ζαρουχλέικα” και άλλα τέτοια που συνέβαιναν στην Πάτρα και δεν πολυθύμιζαν την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Από χθες, άρχισαν να τοποθετούνται ιστοί και πινακίδες στο κέντρο της Πάτρας για την τοποθέτηση ηλεκτρονικών ενημερωτικών πινάκων στο πλαίσιο του προγράμματος SUMMIT που υλοποιεί η ΑΔΕΠ.

Έχουν ήδη τοποθετηθεί πίνακες στη δασταύρωση των οδών Κορίνθου και Μιαούλη, στην αφετηρία του Ταραμπούρα (ΤΕΙ) στην περιοχή του Αγ. Παύλου, στην Μαιζώνος, στο ύψος της Τριών Ναυάρχων και στη διασταύρωση Γεροκωστοπούλου και Κανακάρη.

Η εγκατάσταση συνεχίζεται και όπως πληροφορείται το thebest.gr θα μπούν συνολικά 30 πινακίδες (3 τύπων, 4 γραμμών, 2 γραμμών και πλήρους οθόνης), ενώ 4 από αυτές θα είναι με φωτοβολταϊκό.