Ξεκίνησε η δίκη για το μοντέλο που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ τον Νοέμβριο του 2017, με 2,6 κιλά κοκαΐνης ξεκίνησε την Πέμπτη στην Κίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star και της Τασούλας Παπανικολάου, ο εισαγγελέας της έδρας Φίλιπ Ρος, ήταν ιδιαίτερα σκληρός στην ανάγνωση του κατηγορητηρίου στη δίκη του μοντέλου.

«Γνώριζες ότι μετέφερες ναρκωτικά στην τσάντα σου. Οι αρχές σε υποπτεύθηκαν μόλις αφίχθης από την Αιθιοπία στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Είχες δυο τσάντες, η μια ήταν ασυνήθιστα πιο βαριά και πιο παχιά. Την άνοιξαν και βρήκαν την ποσότητα των ναρκωτικών.

Δεν είχες μαζί σου κανένα έγγραφο ή συνταγή γιατρού που να δείχνει ότι ήταν για νόμιμη χρήση. Από τα μηνύματα στο facebook και στο κινητό του αποδεικνύεται ότι είχες άγχος πως θα περάσεις τους ελέγχους», είπε, μεταξύ άλλων, στο μοντέλο ο εισαγγελέας.

undefined

Η Ειρήνη κατηγορείται για κατοχή και εισαγωγή στην Κίνα 2,6 κιλών κοκαΐνη τον Νοέμβριο του 2017. Κινδυνεύει με ποινή 26 ετών στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ και εκεί τα χρόνια στη φυλακή είναι πραγματικά.

Η κοπέλα στάθηκε το πρωί μπροστά στους Κινέζους δικαστές και τους 7 ενόρκους και δήλωσε αθώα.

Δεν έχει ούτε έναν μάρτυρα υπεράσπισης ενώ θα καταθέσουν εναντίον της 8 μάρτυρες. Απόφαση θα έχουμε την επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι συνήγορος της κοπέλας, Σάκης Κεχαγιόγλου προχώρησε σε μια σημαντική αποκάλυψη τις προηγούμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της μιλώντας στον ΑΝΤ1, δεν βρέθηκαν δακτυλικά της αποτυπώματα στο δέμα με την κοκαΐνη. «Αυτό που μπορώ να πω χωρίς να πω περισσότερα είναι ότι έγινε η εξέταση στο Χονγκ Κονγκ των δακτυλικών αποτυπωμάτων στο δέμα της ναρκωτικής ουσίας και δεν ανιχνεύθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα της Ειρήνης, αυτό σημαίνει ότι δεν ήρθε ποτέ σε επαφή με τη ναρκωτική ουσία», επεσήμανε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Ο ίδιος ωστόσο, ξεκαθαρίζει πως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για την νεαρή κοπέλα και όπως τονίζει χαρακτηριστικά: «Η δικαίωσή της για εμένα θα αποτελέσει έκπληξη».