altΜε κεντρικό σύνθημα, «Τρεις Κάλπες Μία Επιλογή» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης η κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Οι ομιλητές επεσήμαναν ότι  η αναμέτρηση στις 18 και τις 25 Μαϊου έχει πολιτικό και μόνο πολιτικό χαρακτήρα ενώ ασκήθηκε δριμεία κριτική σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα οι ομιλητές ανέφεραν:

Κ. ΣΠΑΡΤΙΝΟΣ Ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Σπαρτινός, στην ομιλία του, τόνισε ότι η Πάτρα πρέπει να βάλει τέλος σε αυτοδιοικητικές πρακτικές που την έχουν φέρει στη σημερινή κατάσταση και να κάνει μια καινούργια αρχή, σχεδιάζοντας με όραμα και αγάπη το μέλλον της, με τη συμμετοχή όλων των ζωντανών δυνάμεων της πόλης σε αυτή την προσπάθεια.   Αφού σημείωσε ότι οι περισσότερες υποψηφιότητες εκπορεύονται από προσωπικές φιλοδοξίες, αφού δεν συγκροτούν διακριτές προτάσεις.   «Εμείς ήρθαμε για να μείνουμε. Για να πάρουμε την ευθύνη για το μέλλον της πόλης μας. Με αρχές και λειτουργίες δημοκρατικές, με πρόγραμμα και με όραμα, με συλλογικότητα, με αξιόλογα στελέχη, με καθημερινή παρουσία σε όλες τις πτυχές της ζωής της πόλης. Έχουμε ήδη βάλει ρίζες γερές, που θα μας πάνε μακριά στο μέλλον τόνισε χαρακτηριστικά.   Ο κ. Σπαρτινός άσκησε κριτική στους υποψηφίους δημάρχους Κώστα Πελετίδη και Κώστα Χριστόπουλο.  Για τον κ. Πελετίδη υποστήριξε ότι είναι αδιέξοδη η πρόταση  του, καθώς ο στόχος του, είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ Για τον Κ. Χριστόπουλο, τόνισε ότι μπορεί να έχει φορέσει τη μάσκα του ανεξάρτητου, αλλά όλα είναι διαφορετικά. «Ας θυμηθούν τη παλιότερη θητεία του κ. Χριστόπουλου ως Αντιδήμαρχου που δεν άφησε τίποτε απολύτως στην πόλη. Και ας μην παραπλανηθούν», ανέφερε.   Ακολούθως παρουσίασε τις στοχεύσεις του συνδυασμού του, για αξιοποίηση Οικονομικών  και Ανθρώπινων Πόρων, ενιαία λειτουργία όλων των Κοινωνικών Υπηρεσιών, εφαρμογή «κάρτας αλληλεγγύης», αξιοποίηση της δημοτικής ακίνητης περιουσίας, αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, συνεργασία και κοινή δράση με κοινωνικούς, επιστημονικούς, συνδικαλιστικούς και παραγωγικούς φορείς, το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ, την Εκκλησία κ.α.   Καταλήγοντας ο κ. Σπαρτινός έδωσε έμφαση στην κοινωνική πολιτική που θ’ ακολουθήσει εφόσον κερδίσει τις εκλογές τονίζοντας: «Κανένας και καμία χωρίς νερό, ρεύμα, τροφή και περίθαλψη».

Β. ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ: ”ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ”   Στην ομιλία του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Βασίλης Χατζηλάμπρου, τόνισε, μεταξύ άλλων,  τα εξής: ”Ηρθε η ώρα της ανατροπής στον Δήμο της Πάτρας, στην Περιφέρεια και στην Ευρωβουλή. Οι νέοι, οι νέες και οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να μην τους φοβηθούν. Είναι ένας αγώνας για τις ζωές μας, για την αξιοπρέπειά μας και για την ελπίδα μας. ‘’Τώρα είναι η ώρα περισσότερο από ποτέ για να αλλάξουμε τις τύχες μας’’, προσέθεσε με νόημα ο κ. Χατζηλάμπρου.

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: ‘’ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΜΠΕΣΑ ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΝ’’   Από την μεριά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε, μεταξύ άλλων πως, οι επικείμενες εκλογές θα πρέπει να στείλουν διπλό μήνυμα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Όσον αφορά την Ελλάδα, ανατροπή της κυβέρνησης των μνημονίων, της λιτότητας και της εξαθλίωσης, ενώ για την Ευρώπη, θα σημάνουν την αλλαγή της συντηρητικής πολιτικής και το ‘’χτύπημα’’ κατά της Μέρκελ και των συμμάχων της.   Παράλληλα, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε πως, από στις επερχόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί πρώτος σαρωτικά, τόσο στους δήμους και στις περιφέρειες, όσο και στις κάλπες για την Ευρωβουλή, γεγονός που θα δώσει το έναυσμα για την ανατροπή και στις εθνικές εκλογές.   ‘’Θα ξαναδώσουμε στον λαό την περηφάνια του, θα ξανακερδίσει τον αυτοσεβασμό του, την αξιοπρέπεια και την ελπίδα του’’, προσέθεσε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου.   Παράλληλα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος είναι συνυπεύθυνοι για την χρεοκοπία της χώρας και πως αν είχαν ‘’μπέσα’’ και φιλότιμο θα αποσύρονταν ζητώντας συγγνώμη, για να προσθέσει πως ήρθε η ώρα να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό.   ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΛΗΣΑΝ   Να σημειώσουμε πως την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε η βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Κανελλοπούλου, ενώ μίλησαν, εκτός από τους προαναφερθέντες και οι: Σία  Αναγνωστοπούλου –  υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Σωτήρης Μάρταλης, επίσης υποψήφιος ευρωβουλευτής

ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΤΡΙΤΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ   Στην Πάτρα την  προσεχή Τρίτη θα έρθει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος. Η επίσκεψη Τσίπρα στην Πάτρα σηματοδοτεί και την βαρύτητα που δίνει η Κουμουνδούρου στην Πάτρα και στην Αχαΐα.