Θύελλα αντιδράσεων έχει δημιουργήσει η άκρως προκλητική ανάρτηση της δημοφιλούς – αλβανικής καταγωγής – τραγουδίστριας Dua Lipa, η οποία, ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» η οποία φτάνει μέχρι την Πρέβεζα, ενώ περιλαμβάνει και την Κέρκυρα!  

Μάλιστα στην περιγραφεί υπονοεί πως οι λαοί που ζουν σε αυτά τα εδάφη είναι «αποικιοκράτες» που έδιωξαν τους Αλβανούς! Συγκεκριμένα αναφέρει: 

«ΑΥ • ΤΟΧ • ΘΟ• ΝΕΣ επίθετο
(κάτοικοι ενός τόπου) αυτόχθονες και όχι καταγόμενοι από μετανάστες ή αποίκους»

Η σημαία, που είχε εμφανιστεί και το 2014 κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα της Σερβίας με την Αλβανία, είναι πλαισιωμένη από από τις φωτογραφίες του ιδρυτή του Αλβανικού κράτους Ισμαήλ Κεμάλι και του Αλβανού πολεμιστή Ίσα Μπολετίνι, πρωτοστάτη στον ανταρτοπόλεμο κατά της Σερβίας.

Συνοδεύεται δε από τη λέξη «Αυτόχθονες» που σημαίνει πως θεωρούν ότι όλες οι περιοχές που εμφανίζονται στον εν λόγω χάρτη ανήκουν στους Αλβανούς.

Ο χάρτης αυτός «φτάνει» μέχρι τη Θεσπρωτία, ενώ περιλαμβάνει και την Κέρκυρα.

Όπως ήταν φυσικό η απαράδεκτη αυτή ανάρτηση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από πολίτες όλου του κόσμου οι οποίοι καταγγέλλουν την τραγουδίστρια για την προκλητική της ενέργεια. 

Η Dua Lipa είναι 25 ετών, γεννήθηκε στο Λονδίνο και έχει καταγωγή από το Κοσσυφοπέδιο. Οι γονείς της έφυγαν από το Κόσοβο στις αρχές του ’90. Η νεαρή τραγουδίστρια έχει αποκτήσει διεθνή φήμη, έχει αποσπάσει αρκετά βραβεία στη μέχρι τώρα καριέρα της, ενώ φέτος κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ της με τίτλο «Future Nostalgia».

The post Dua Lipa: Δημοσίευσε χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας» που περιλαμβάνει την Πρέβεζα & την Κέρκυρα – «Άποικοι» οι Έλληνες appeared first on Patratora.