Ταραντίλης: Οι ουρές σχηματίστηκαν επειδή τηρήθηκαν τα μέτρα εντός των καταστημάτων

Με την έναρξη των διερευνητικών επαφών της χώρας μας ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.

Όπως είπε στόχος των συζητήσεων είναι το κατά πόσο υπάρχει πρόσφορο έδαφος προκειμένου οι δύο πλευρές να οδηγηθούν σε διαπραγματεύσεις. «Στόχος είναι να πιάσουμε το νήμα απ’ το σημείο που διακόπηκαν οι επαφές το 2016. Να εξετάσουμε αν υπάρχει σημείο σύγκλισης για να οδηγηθούμε ενδεχομένως σε διαπραγματεύσεις για το ένα και μοναδικό θέμα που μας απασχολεί: αυτό της οριοθέτησης της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, στη βάση του διεθνούς δικαίου», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Στην συνέχεια ο κ. Ταραντίλης τοποθετήθηκε επί της πανδημίας επισημαίνοντας την ανάγκη τήρησης των μέτρων την ώρα μάλιστα που βρίσκεται ήδη στην χώρα μας η μετάλλαξη του κορωνοϊού.

O κ. Ταραντίλης είπε ακόμα ότι και αυτή την εβδομάδα δεν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό όπως είχε ανακοινώσει Νίκος Χαρδαλιάς την περασμένη Παρασκευή.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων την επόμενη Δευτέρα υπενθύμισε πως διαφοροποίηση θα υπάρξει στις «κόκκινες» περιοχές, ενώ όλες οι άλλες εκπαιδευτικές δομές παραμένουν σε εξ’ αποστάσεως διδασκαλία. Όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών έναντι του κορωνοϊού στη χώρα μας δήλωσε πως έχουν γίνει 160.000 εμβολιασμοί από τις 27 Δεκεμβρίου. Γνωστοποίησε μάλιστα πως στις 27 Ιανουαρίου ξεκινά ο εμβολιασμός στα νησιά κάτω των 1.000 κατοίκων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως οι ουρές που σχηματίστηκαν το Σαββατοκύριακο κατά το άνοιγμα της αγοράς ήταν αποτέλεσμα της τήρησης των μέτρων εντός των καταστημάτων, ενώ συμπλήρωσε πως οι πολίτες τηρούσαν τις αποστάσεις και φορούσαν τις μάσκες στους εμπορικούς δρόμους.