ΜΟΝΟ ΣΤΟ THEBEST.GR: 80 επιδόματα μαϊμού τυφλών

82 περιπτώαεις μαϊμού τυφλών που λάμβαναν παρανόμως επιδόματα όλα τα προηγούμενα τουλάχιστον δέκα χρόνια χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις “ξεσκέπασαν” οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων μετά από σχετική εντολή του Δημάρχου Γιάννη Δημαρά για διενέργεια εξονυχιστικού ελέγχου.

Το απίστευτο είναι δε, ότι τα 30 από αυτά τα επιδόματα τα εισέπρατταν συγγενείς τυφλών που έχουν πεθάνει!

Ο έλεγχος, σύμφωνα με τις πληροφορίες του thebest.gr  πραγματοποιήθηκε από ομάδα υπαλλήλων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και  Δια Βίου Μάθησης, και έβγαλε λαβράκι!

Από το 2011 είχε σταλεί επιστολή από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου σε όσους λάμβαναν επίδομα τυφλότητας, που τους καλούσε να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στο ΚΕΠΑ ώστε να λάβουν ανάλογη γνωμάτευση και ποσοστά αναπηρίας.

Η εξέταση των περιπτώσεων επικεντρώθηκε στην προσκόμιση γνωμάτευσης ΚΕΠΑ που πιστοποιούσε το ποσοστό αναπηρίας τυφλότητας 80% και άνω που είναι όριο για τη λήψη επιδόματος.

Στο σύνολο 569 φακέλων ελέγχθησαν από την ομάδα που δημιουργήθηκε όλες οι περιπτώσεις.

Συνολικά για το επίδομα τυφλότητας τα αποτελέσματα  έχουν ως εξής:

Διακόπηκαν τα επιδόματα σε 82 περιπτώσεις εκ των οποίων οι 30 αφορούσαν άτομα που απεβίωσαν!

– Προσκόμισαν αποδεικτικά κατάθεσης στο ΚΕΠΑ και βρίσκοναι σε αναμονή 60 περιπτώσεις.

– Υπάρχουν 7 περιπτώσεις που χρήζουν περαιτέρω έρευνας.

– Προσκομίστηκαν γνωματεύσεις από το ΚΕΠΑ με ισόβια ή συγκεκριμένη διάρκεια ισχύος σε 420 περιπτώσεις και το επίδομα τυφλότητας συνεχίζεται.

Από όλη αυτή η διαδικασία εξοικονομήθηκαν από το επίδομα τυφλότητας 67.274,00 ευρώ, ενώ συγκεντρωτικά από τον Μάιο του 2013 έως σήμερα, 135.550 ευρώ (μαζί με τα παράνομα επιδόματα ινσουλοεξαρτώμενων)

“Ο σεβασμός στο χρήμα του φορολογούμενου πολίτη που σήμερα βγαίνει με αίμα, είναι υποχρέωση. Οι παροχές πρέπει να είναι πολλές και πλούσιες σε όσους  πραγματικά ανάγκη και όχι  να τις  στερούνται επειδή κάποιοι εκμεταλλεύονται το σύστημα, προφανώς εκμεταλλευόμενοι επί χρόνια τα πολλά παραθυράκια του κομματισμού” λέει στο thebest.gr  o αρμόδιος αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Θεοχάρης Μασσαράς.