Με τον φόβο και τον τρόμο των Ρομά ζουν οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί της Πάτρας.

Μόνο τις τελευταίες μέρες,  σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι οδηγοί, έχουν γίνει εις βάρος τους, πέντε ληστείες, κοντά στους καταυλισμούς τους και σε περιοχές που συχνάζουν.

Συγκεριμένα τέσσερις ληστείες έχουν γίνει στην περιοχή της Εγλυκάδας, κοντά στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου,  με τους οδηγούς να τονίζουν ότι σε όλα τα περιστατικά οι επιβάτες που είχαν πάρει ήταν Ρομά. Οι πελάτες – επιβάτες τους αποδείχτηκε όμως ότι είχαν άλλες διάθεσεις.

Ακόμα πιο άγριο ήταν το περιστατικό που συνέβη με Ρομά επιβάτη στην περιοχή της Δυτικής Αχαϊας. Ο πελάτης έβγαλε μαχαίρι και απείλησε τον οδηγό ταξί στην προσπάθεια να πετύχει τον σκοπό του. Οι οδηγοί ταξί που εξακολουθούν να βρίσκονται σε φάση αναδουλειάς αναγκάζονται προκειμένου να ενισχύσουν το μεροκάματο τους και να αντιμετωπίσουν τα έξοδα που δεν βγαίνουν, να ρισκάρουν τις ζωές τους.

Ωστόσο, η κατάσταση για αυτούς έχει φτάσει στο… αμην και όπως καταγγέλλουν θα σταματήσουν από εδώ και στο εξής να παίρνουν επιβάτες Ρομά στα οχήματα τους, ανεξάρτητα αν υπάρξουν αντιδράσεις και τους κατηγορήσουν ενδεχομένως για ρατσιστές.

Όπως λένε η παραβατικότητα έχει φτάσει στο «κόκκινο», τα τελευταία περιστατικά δείχνουν ότι το φαινόμενο με τους Ρομά ειναι σε έξαρση και  οι ίδιοι είναι εκτεθειμένοι στους κινδύνους λόγω του επαγγέλματος που κάνουν.  Ζητούν την άμεση επέμβαση της πολιτείας και της Αστυνομίας, καθώς όπως καταγγέλλουν νιώθουν απροστάτευτοι.