Στάση εργασίας σήμερα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι στις Δημόσιες Μονάδες Υγείας Διοικητικής αρμοδιότητας της 6ης ΥΠΕ και συγκέντρωση στις 12:30 το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της ΥΠΕ, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της Δημόσιας Υγείας  στην Δυτική Ελλάδα.

Στην ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει:

«Την Δευτέρα 10/11/2014 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Γραφεία της 6ης ΥΠΕ.

Η Συγκέντρωση αποφασίστηκε με ομόφωνη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ ως απάντηση στον εντεινόμενο αυταρχικό της Διοίκησης και του Νομικού Συμβούλου της 6ης ΥΠΕ, προκειμένου να υλοποιηθούν οι μνημονιακές πολιτικές  που διαλύουν, απαξιώνουν, ιδιωτικοποιούν τις Δημόσιες Μονάδες Υγείας που ανήκουν στην Διοικητική αρμοδιότητά της.

Αυθαιρεσία που εκδηλώνεται με αναίτιες διώξεις Υπηρεσιακών και Συνδικαλιστικών Στελεχών. Το «έγκλημά» τους είναι ότι δεν συναινούν στις παρανομίες των Διοικούντων που με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις τους υποβαθμίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και θέτουν σε κίνδυνο ζωές ασθενών.  Τα Συνδικαλιστικά Στελέχη διώκονται επειδή αναδεικνύουν τις επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών (Διαθεσιμότητες, Αξιολόγηση, Υποχρηματοδότηση, Υποστελέχωση) στις παρεχόμενες υπηρεσίες, σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΠΟΕΔΗΝ.

Η βιομηχανία των διώξεων που έχει στηθεί με ενορχηστρωτή το Νομικό Σύμβουλο της 6ης ΥΠΕ έχει σκοπό να τρομοκρατήσει και να χειραγωγήσει τα Υπηρεσιακά και Συνδικαλιστικά Στελέχη.  Ο Νομικός Σύμβουλος και η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ περιφρονούν τις διατάξεις του Ν. 1264/1982 «Περί Συνδικαλιστικών Ελευθεριών». 
«Βάπτισαν» παράνομα Πειθαρχικό Όργανο τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, για να έχουν τη δυνατότητα να ασκούν πειθαρχικές διώξεις, αν και σύμφωνα με το Πειθαρχικό Δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων (Ν. 4057/2012) Πειθαρχικά Όργανα των υπαλλήλων είναι οι Προϊστάμενοι, οι Διοικητές και τα Δ.Σ. των Νοσοκομείων που υπηρετούν.

Παράλληλα η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ ενθαρρύνει διώξεις με φανταστικό πειθαρχικό περιεχόμενο στα Νοσοκομεία εποπτείας της.  Για την αλλοπρόσαλλη Διοίκηση που ασκούν θα καταθέσουμε Αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών της κάθε πόλης για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες, αφού εκτιμούμε ότι κινδυνεύουν ζωές ασθενών.

Στη συνάντηση που ακολούθησε κατά την Παράσταση Διαμαρτυρίας με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ ζητήσαμε επιτακτικά την ανάκληση όλων των Πειθαρχικών Διώξεων. Ο Διοικητής ζήτησε 10ήμερη προσχηματική προθεσμία όχι για να επιλύσει το ζήτημα αλλά για να κερδίσει χρόνο, αφού συμμετέχει από καιρό στο σύστημα Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ με πρωταγωνιστικό ρόλο στις Πειθαρχικές Διώξεις.

Προκηρύσσουμε στάση εργασίας 10π.μ. έως 3μ.μ. την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου  2014 για τις Δημόσιες Μονάδες Υγείας Διοικητικής αρμοδιότητας της 6ης ΥΠΕ και συγκέντρωση στις 12:30 το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της ΥΠΕ».