Η ιστορία της έχει συγκλονίσει το διαδίκτυο και το βίντεο που τη διηγείται έχει ξεπεράσει τις δύο εκατομμύρια επισκέψεις μέσα σε λιγότερο από δύο ημέρες. Σε αυτό η 29χρονη Μπρίτανι Μέιναρτ από τις ΗΠΑ, η οποία πάσχει από την πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο, υπερασπίζεται με σθένος το δικαίωμά της να «πεθάνει με αξιοπρέπεια», δηλώνοντας πως θα δώσει τέλος στη ζωή της οικειωθελώς, με τη βοήθεια του γιατρού της.

Πληροφορήθηκε ότι πάσχει από τον πιο θανατηφόρο καρκίνο του εγκεφάλου τον Ιανουάριο του 2014 ενώ έκανε διακοπές με τον σύζυγό της, τον οποίο είχε παντρευτεί λιγότερο από έναν χρόνο πριν. Υπέφερε από φοβερούς πονοκεφάλους, οι οποίοι την ανάγκασαν να κάνει εξετάσεις. Οι γιατροί διέγνωσαν καρκίνο του εγκεφάλου, ο οποίος στη συνέχεια έγινε πιο επιθετικός, αφού εξελίχθηκε σε γλοιοβλάστωμα, τον πιο θανατηφόρο καρκίνο του εγκεφάλου.

Οι γιατροί της έδωσαν έξι μήνες ζωής ενώ της εξήγησαν ότι ο θάνατός της θα είναι αργός και επίπονος. Έτσι πήρε την μεγάλη απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή της οικειοθελώς.

Μιας και ζει στην Καλιφόρνια, όπου δεν επιτρέπεται η ευθανασία, αποφάσισε να αλλάξει πολιτεία και να μεταφέρει τα δικαιώματά της στο Όρεγκον, όπου επιτρέπεται.

Όπως λέει η ίδια στο βίντεο που έχει συγκλονίσει τους χρήστες του διαδικτύου, αποφάσισε να πεθάνει την 1η Νοεμβρίου, μιας και θέλει να γιορτάσει τα γενέθλια του συζύγου της στις 30 Οκτωβρίου, και να φύγει σε ένα κρεβάτι, ήρεμη, έχοντας στο πλευρό της τους ανθρώπους που αγαπάει.