14 άτομα νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, με τον 66χρονο να παραμένει σε σοβαρή κατάσταση και να δίνει μάχη για την ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dete.gr αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλο άτομο εκτός του 66χρονου που να είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Οι υπόλοιποι 13 έχουν μία σταθερή πορεία στην υγεία τους, χωρίς ιδιαίτερες επιπλοκές. Πέρα από τα 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα νοσηλεύονται και 4 ύποπτα κρούσματα σε ξεχωριστούς θαλάμους απομόνωσης. Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αχαϊα και στην Ηλεία μετά τα εφτά νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας συνεχώς μεγαλώνει και πλησιάζει τους 60. Οι περισσότεροι από αυτούς συμμετείχαν στην εκδρομή που έγινε στους Άγιους Τόπους και κάποιοι ήρθαν σε επαφές μαζί τους. Ανάμεσα τους και η νοσηλεύτρια από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας που ήρθε σε επαφή με τον 66χρονο καθηγητή και βγήκε από ύποπτη θετική. Από τα εφτά τελευταία κρούσματα, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, τα 6 προέρχονται από την Αχαΐα και την Ηλεία (όπως και η νοσηλεύτρια που συμπεριλαμβάνεται σε αυτά).

Στην Πάτρα μαζί με την νοσηλεύτρια τα κρούσματα έγιναν πλέον οχτώ (συν οι εφτά εκδρομείς). Όλοι οι ασθενείς εκτός των 14 που βρίσκονται στο ΠΓΝΠ είναι σε καραντίνα στο σπίτι τους.

Στο μεταξύ δεκάδες είναι τα ύποπτα κρούσματα στην Δυτική Ελλάδα, αλλά και σε όλη την επικράτεια. Γίνονται προσπάθειες από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές για να περιορίσουν την διασπορά του ιού.

Συνολικά τα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα είναι στα 73. Στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη νοσηλεύονται τέσσερις ασθενείς. Στο Αττικόν νοσηλεύονται δύο ασθενείς και στο Σωτηρία πέντε.

The post 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Ρίου – 4 ύποπτα σε θαλάμους απομόνωσης appeared first on Patratora.