Πάτρα: Ανοίγει ξανά το Παράρτημα του Πανεπιστημίου ενόψει της 17ης Νοεμβρίου; “Πονοκέφαλος” για τη δημοτική αρχή της Πάτρας ο εορτασμός της 17ης Νοέμβρη σε λίγες ημέρες καθώς το παράρτημα του Πανεπιστημίου παραμένει κλειστό γεγονός που κατά καιρούς έχει καυτηριαστεί με έντονο τρόπο, τόσο από τη Λαϊκή Συσπείρωση όσο και από συνδικαλιστικές οργανώσεις του ΚΚΕ, την ΚΝΕ και άλλους  φοιτητικούς συλλόγους.

Η δημοτική αρχή ως αντιπολίτευση είχε ταχθεί κατά του κλεισίματος του Παραρτήματος το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς του αντιστασιακού κινήματος και των αγώνων των φοιτητών ενάντια στην χούντα, μάλιστα είχε επιτεθεί στην τότε δημοτική αρχή Δημαρά για το γεγονός ότι είχε συνηγορίσει στο κλείσιμο αν και η  επιχείρηση  είχε γίνει από την ΕΛ.ΑΣ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δήμαρχος δέχεται εισηγήσεις και πιέσεις να ανοίξει το Παράρτημα πριν τον εορτασμό της 17ης Νοεμβρίου, γεγονός που ωστόσο προκαλεί προβληματισμό τόσο για το πώς θα γίνει όσο και για το τι μπορεί να φέρει μαζί της η επαναλειτουργία του Παραρτήματος.

Πάντως πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι το Παράρτημα θα είναι ανοικτό στις 17 του μήνα, πλην τρανταχτού απροόπτου, αφού πιέζουν οι φοιτητικοί σύλλογοι.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ένα χρόνο μετά το κλείσιμο του Παραρτήματος, καμία σοβαρή σκέψη ή πρόταση για την αξιοποίησή του δεν έχει κατατεθεί.