Ο Δήμος θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που δίνει ο νόμος

Όχι μόνο οι παραλίες της Πάτρας λειτουργούν ήδη χωρίς ναυαγοσώστες, παρότι έχει ξεκινήσει η καλοκαιρινή περίοδος, αλλά και οι ίδιοι οι ναυαγοσώστες, όπως καταγγέλλουν λόγω της καθυστέρησης στην πρόσληψή τους στερούνται καταρχήν το μηνιάτικο (του Ιουνίου), αλλά και τη δυνατότητα να μπουν στο ταμείο ανεργίας, αφού δε θα έχουν συμπληρώσει τους τέσσερις μήνες εργασίας που χρειάζονται.

Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στους κατά τόπους Δήμους να προσλάβουν ναυαγοσώστες μέχρι και την 1η Ιουλίου, και αυτό το περιθώριο πρόκειται να εξαντλήσει ο Δήμος της Πάτρας, αφού μέχρι στιγμής (3 Ιουνίου) δεν έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις. Σχετικά με το πότε θα μπουν οι ναυαγοσώστες στις παραλίες της Πάτρας ο Αντιδήμαρχος  Νίκος Ασπράγκαθος, εξηγεί πως «θα γίνει ό,τι λέει ο νόμος». 

Να σημειώσουμε ότι σε άλλες πόλεις έχουν τοποθετηθεί ήδη ναυαγοσώστες στις παραλίες με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Καλαμάτα όπου οι ναυαγοσώστες θα δουλέψουν από τις 13 Ιουνίου έως τις 13 Οκτωβρίου έτσι ώστε να συμπληρώσουν το απαιτούμενο τετράμηνο και να μπουν στο ταμείο ανεργίας.

Στην Πάτρα υπάρχουν δέκα παραλίες από τα Βραχνέικα μέχρι τον Ψαθόπυργο που θα αργήσουν όπως όλα δείχνουν να δουν ναυαγοσώστη αφού ο Δήμος θα εξαντλήσει το περιθώριο που έχει.

Μεγάλος ο κίνδυνος για τους λουόμενους- Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να γίνει το κακό

Το πιο σημαντικό όμως απ’ όλα είναι ο κίνδυνος για τους λουόμενους.

Βλέπουμε ήδη ότι από τον Μάιο έχει ξεκινήσει η προσέλευση στις παραλίες. Πέρσι τέτοια εποχή είχαμε ήδη τους πρώτους πνιγμούς στις παραλίες της περιοχής ενώ υπήρξαν και δεκάδες περιστατικά όπου έπρεπε να παρέμβουμε προκειμένου αν βοηθήσουν κάποιον λουόμενο. Χρειάστηκε να δώσουμε ακόμα και τις πρώτες βοήθειες σε παθολογικά περιστατικά. Θυμάμαι χαρακτηριστικά μία περίπτωση που είχαμε ένα περιστατικό με έμφραγμα στην παραλία.

Δεν χρειάζεται να δούμε να γίνεται το κακό για να μπούμε στις παραλίες, πρέπει να βρισκόμαστε εκεί».

The post Χωρίς ναυαγοσώστες τον Ιούνιο οι 10 παραλίες της Πάτρας – Εξαντλεί τα χρονικά περιθώρια ο Δήμος appeared first on Patratora.