Χατζηλάμπρου: Η μέρα απελευθέρωσης της Πάτρας δείχνει το δρόμο για το πώς οι λαοί προχωρούν «Να γίνει θέμα στα σχολεία, να μαθαίνουν οι νέοι άνθρωποι την ιστορία της πόλης και του τόπου τους» Στην εκδήλωση μνήμης για τα 70 χρόνια από την απελευθέρωση της Πάτρας από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις, που πραγματοποιήθηκε στο μνημείο των πεσόντων αγωνιστών στα Ψηλά Αλώνια, παρευρέθηκε σήμερα ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Χατζηλάμπρου.

«Η 4η Οκτωβρίου, μέρα απελευθέρωσης της πόλης των Πατρών, αποκτά καινούργια επικαιρότητα με βάση τα προβλήματα που έχουμε σήμερα. Δείχνει πάντα ένα δρόμο για το πώς οι λαοί προχωρούν. Στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις, οργανώνονται και προχωρούν. Κανένας δεν θα τους δώσει λύση, εάν οι ίδιοι δεν αποφασίσουν να υποστηρίξουν πολύ μεγάλες αλλαγές προς τα συμφέροντά τους. Σε αυτό το κρίσιμο σημείο καμπής βρισκόμαστε και σήμερα.

Από αυτή την άποψη έχει τεράστια σημασία να δει κανείς πώς ενώθηκε ο λαός εκείνα τα χρόνια. Τηρουμένων των αναλογιών, ένα αντίστοιχο κίνημα πρέπει να υπάρξει και σήμερα, έτσι που να καταφέρουμε μεγάλες βελτιώσεις και αλλαγές στη ζωή μας» δήλωσε ο Βασίλης Χατζηλάμπρου, μετά το πέρας της εκδήλωσης. Συμπλήρωσε, παράλληλα, ότι η επέτειος της απελευθέρωσης θα πρέπει να γιορτάζεται διαφορετικά. «Να γίνει θέμα στα σχολεία, να μαθαίνουν οι νέοι άνθρωποι την ιστορία της πόλης και του τόπου τους» είπε χαρακτηριστικά.