Πού εστιάζονται οι έρευνες των αρχών
Την άκρη του νήματος για το πως ξεκίνησε η φωτιά στη Μόρια ψάχνουν να βρου οι αρχές. Οι έρευνες εστιάζονται σε ένα γραπτό μήνυμα SMS που εστάλη σε αρκετούς από τους μετανάστες λίγη ώρα πριν εμφανιστούν οι πρώτες φλόγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 30 λεπτά πριν τον εμπρησμό διακινήθηκε στα κινητά τηλέφωνα των φιλοξενούμενων του ΚΥΤ.

Το συγκεκριμένο μήνυμα που ανέφερε ότι θα πρέπει να κατευθυνθούν προς την πόλη της Μυτιλήνης γιατί υποτίθεται πως θα εκκενωνόταν η δομή και θα τους μετακινούσαν εκτός Λέσβου.

Εκείνο που αναζητούν οι αρχές είναι φυσικά ο αποστολέας του μηνύματος καθώς επίσης και τον ρόλο που ενδεχομένως να διαδραμάτισαν μέλη συγκεκριμένης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που δεν ανήκει στη λίστα των καταγεγραμμένων. Θα πρέπει να τονιστεί ότι πριν από τέσσερα χρόνια στη Μυτιλήνη είχε καταγραφεί η παρουσία 115 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με περίπου 8.000 εθελοντές. Μετά το ξεκαθάρισμα όμως που έγινε και την υποχρέωση καταγραφής τους με την προσκόμιση μιας σειράς δικαιολογητικών έμειναν να δραστηριοποιούνται μόλις 17 εντός της δομής και 55 σε ολόκληρο το νησί. Παρ’ όλα αυτά υπήρχαν μερικές ακόμη της οποίας η δράση ήταν απροσδιόριστη.

The post Φωτιά στη Μόρια: Το ύποπτο SMS που στάλθηκε μισή ώρα πριν τον εμπρησμό appeared first on Patratora.