Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας οι παρελάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης ΟκτωβρίουΑυστηρά μέτρα ασφαλείας θα συνοδεύουν τις παρελάσεις που θα ξεκινήσουν στις 11.00 στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Περίπου 2.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός στη Θεσσαλονίκη, όπου στις 11.00 θα ξεκινήσει στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου η παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών (πεζοπόρων και μηχανοκίνητων) τμημάτων, την οποία θα παρακολουθήσουν τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας, όσο και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλος.

Αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης θα ακολουθήσει επίδειξη με ακροβατικά που θα πραγματοποιήσει αεροσκάφος F 16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην Αθήνα η μαθητική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 επίσης υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώ απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, στο Σύνταγμα, θα επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο σε όσους φέρουν πρόσκληση από τον δήμο.

Ειδική διαπίστευση από το γραφείο Τύπου του δήμου Αθηναίων θα πρέπει να φέρουν τόσο οι δημοσιογράφοι όσο και οι φωτορεπόρτερ που θα καλύψουν την παρέλαση.

Γονείς και επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την παρέλαση από τη Βουκουρεστίου και τα στενά κάθετα της Πανεπιστημίου προς Προπύλαια.