Το Philae βρήκε δείγμα ζωής στον κομήτη -Εντόπισε οργανικά μόρια άνθρακα Πριν «σβήσει», το ρομπότ Philae κατάφερε να στείλει κάποια σημαντικά στοιχεία από τον κομήτη στον οποίο προσεδαφίστηκε. Σύμφωνα με Γερμανούς επιστήμονες, εντόπισε οργανικά μόρια άνθρακα, που είναι η βάση της ζωής στη Γη, πριν οι μπαταρίες του εξαντληθούν.

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν αυτό το δείγμα περιελάμβανε τις ενώσεις που συνθέτουν τις πρωτεΐνες, σύμφωνα με τους ειδικούς. Ενας από τους βασικούς στόχους της αποστολής ήταν ακριβώς αυτό, να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ενώσεις με βάση τον άνθρακα και κατά συνέπεια, ζωή, που ήρθε τη Γη από τους κομήτες.

Το Philae προσεδαφίστηκε στον κομήτη 67P/Churyumov–Gerasimenko μετά από ταξίδι δέκα ετών στο διαστημικό σκάφος Rosetta, σε μία αποστολή με στόχο να αποκαλυφθούν λεπτομέρειες για το πώς οι πλανήτες, ή ακόμη και η ζωή, εξελίχθηκαν. Το ρομπότ ολοκλήρωσε την «εργασία» των 57 ωρών στην επιφάνεια του κομήτη τα ξημερώματα του Σαββάτου, αφού έστειλε δεδομένα από μία σειρά πειραμάτων, όταν εξαντλήθηκαν οι μπαταρίες του.