Στις 31 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί  η δίκη του Αλβανού υπήκοου κατηγορούμενου για την δολοφονίας της Ναταλίας Βουτσινά πριν από ένα χρόνο στο σπίτι της στην περιοχή του Προαστείου Πατρών.

Η ακροαματική διαδικασία είχε διακοπή καθώς το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Αιγίου έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να εξεταστεί ο δράστης από ανεξάρτητο πραγματογνώμονα για να αποφανθεί για την ψυχική του κατάσταση και αν αυτή συνδέεται με την πράξη του.

Υπενθυμίζουμε πως ο δικηγόρος του κατηγορούμενου κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, επικαλέστηκε τον ισχυρισμό, ότι το 2008 όταν ο άνδρας βρισκόταν στην χώρα του, είχε ατύχημα με αποτέλεσμα να εμφανίσει σχιζοσυναισθηματική διαταραχή.

Κατά την υπεράσπιση, πρόκειται για οργανική διαταραχή, επειδή τμήμα του εγκεφάλου του κατηγορούμενου, δεν αιματωνόταν σωστά, με αποτέλεσμα την ημέρα του συμβάντος «να μην μπορεί να συμμορφωθεί με τον άδικο χαρακτήρα της πράξης του» και γι΄ αυτό θεωρεί ότι έχει μειωμένο καταλογισμό.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται σημαντική για την υπόθεση, καθώς εκλείπει πλέον ο αρχικός ισχυρισμός του κατηγορούμενου, περί ειδικής σχέσης του με το θύμα, κάτι που είχε διαψευσθεί από την αρχή κατηγορηματικά από την οικογένεια της άτυχης Ναταλίας Βουτσινά.

Το δικαστήριο όρισε ως ανεξάρτητο πραγματογνώμονα τον καθηγητή Ψυχιατρικής Ιωάννη Νέστορος.