Ο Ευ. Βενιζέλος θα μιλήσει σήμερα στα στελέχη και στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Το σήμα της εκκίνησης για τη μάχη των ευρωεκλογών και τη «διάψευση» των αρνητικών προγνωστικών στις δημοσκοπήσεις θα κάνει σήμερα, απευθυνόμενος στους βουλευτές και τα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο αρχηγός του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Με στόχο μέχρι την Κυριακή να έχουν κλείσει όλα τα ανοιχτά εσωκομματικά μέτωπα ώστε να παρουσιαστεί, χωρίς αναβολή, το ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς με τους 42 υποψηφίους, ο κ. Βενιζέλος σχεδιάζει μέσω της σημερινής ομιλίας του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ να περιγράψει τον «Οδικό Χάρτη», τα διλήμματα, τις προτεραιότητες και το κεντρικό διακύβευμα με ορίζοντα τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές.

Oσον αφορά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την Κυριακή το βράδυ, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα υπογραμμίσει ότι πρόκειται για έναν σημαντικό «σταθμό» στην πορεία για την οριστική έξοδο από την κρίση, όπου η κυβέρνηση έφτασε έπειτα από σκληρή διαπραγμάτευση 7 μηνών.

Οπως, δε, είχε τονίσει το «Εθνος της Κυριακής», για το ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ προορίζονταν πρόσωπα-εκπλήξεις, υπό την έννοια ότι αρχικά είχαν οιονεί αποκλειστεί στελέχη με «έντονο» κομματικό στίγμα. Χθες πάντως κλείδωσε οριστικά η κάθοδος των δύο γραμματέων του κόμματος, του Νίκου Ανδρουλάκη και του Παύλου Χρηστίδη (επικεφαλής της Νεολαίας).