Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εξοντωθεί η ελληνική οικονομία (ή τουλάχιστον το υπάρχον οικονομικό μοντέλο ως φαίνεται) και αμεσα θα σφραγίζονται οι επιχειρήσεις που παραβιάζουν τους περιοριστικούς όρους λειτουργίας που έχουν τεθεί σε ισχύ ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Φυσικά μετά από ένα νέο κλείσιμο, οι επιχειρήσεις αυτές πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να ξανανοίξουν γενικώς…

Μετά την ανακάλυψη συνωστισμών το Σαββατοκύριακο σε μπιτς μπαρ της Μυκόνου, Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη και Εργασίας που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως χθες, αυστηροποιεί τους κανόνες και αίρει τη δυνατότητα των επιχειρήσεων να μπορούν να λειτουργούν όσο «τρέχει» το χρονικό περιθώριο που τους έδινε ο νόμος για να εφεσιβάλουν ή να προσβάλουν της απόφασης σφραγίσματος.

Έτσι, μόλις διαπιστωθούν παραβάσεις η επιχείρηση θα σφραγίζεται καθώς σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση «η προθεσμία υποβολής καθώς και η υποβολή αντιρρήσεων δεν αναστέλλουν την εκτέλεση του μέτρου αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης/οργανισμού/φορέα, το οποίο επιβάλλεται παραχρήμα με τη διαπίστωση της παράβασης από τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές».

Δηλαδή ακόμα κι αν η επιχείρηση κερδίσει κάποτε την έφεση… «Λυπόμαστε ατυχήσατε». Αλήθεια ποιος θα αποζημιώσει τους καταστηματάρχες και τους επιχειρηματίες;

Σημειώνεται ότι το χρονικό περιθώριο των πέντε ημερών για τις επιχειρήσεις στις οποίες διαπιστώθηκαν παραβάσεις, να υποβάλουν έφεση ή ένσταση, και των δύο ημερών στην αρμόδια Υπηρεσία για να αποφασίσει επί της έφεσης / ένστασης, ισχύουν κανονικά.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση καθορίζει επίσης τους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων που βρίσκονται παραλίες, τις απαγορεύσεις και τις κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασης των κανονισμών.

Υπενθυμίζεται ότι στις επιχειρήσεις που παραβιάζουν τους κανόνες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ανάλογα με τον βαθμό διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας από 5.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για χρονικό διάστημα από 15 έως 20 ημέρες.

Βέβαια κατά πόσο οι κανόνες αυτοί τηρούν στοιχεία της κοινής λογικής είναι ένα άλλο ζήτημα. Πως μπορεί κάποιος σε ένα μπιτς μπαρ όπου ο κόσμος προσέρχεται από την παραλία, να ελέγξει την ροή των ανθρώπων και να τους καταμετράει κάθε δευτερόλεπτο και να τηρεί τις μεταξύ τους αποστάσεις;

Μήπως στην κυβέρνηση βλέπουν πολλές ταινίες επιστημονικής φαντασίας;

Εν ολίγοις τετέλεσται. Είναι δυνατόν να λειτουργήσει ο τουρισμός και η εστίαση με αυτούς τους όρους αυτό το καλοκαίρι; Ποιος θα έρθει σε αυτή την χώρα;

The post «Τετέλεσται» για την ελληνική οικονομία: Η κυβέρνηση θα κλείνει όποια επιχείρηση δεν τηρήσει τους περιοριστικούς όρους! appeared first on Patratora.