Αν και οι άνθρωποι είναι λιγότερο ενθουσιασμένοι που πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους, οι διακοπές ακυρώνονται και ο ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται, ο πλανήτης φαίνεται να ανταποκρίνεται στο γεγονός ότι λιγότεροι άνθρωποι βρίσκονται στους δρόμους και μειώνονται οι εκπομπές ρύπων στην ατμόσφαιρα.
Έχουμε ήδη δει τις ορατές επιπτώσεις της λιγότερης ρύπανσης στη βόρεια Ιταλία και την Κίνα αυτήν την εβδομάδα ακομα και στα «βρόμικα νερά» της Βενετίας.
Τα ψάρια επιστρέφουν στα κανάλια της Βενετίας Καθώς το νερό γίνεται καθαρότερο κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα, κάποια τμήματα των καναλιών είναι τώρα καθαρά κρυστάλλινα.
Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που λήφθηκαν τις τελευταίες ημέρες δείχνουν ότι τα ψάρια έχουν επιστρέψει στα καθαρά νερά των καναλιών που συνδέονται με την Αδριατική Θάλασσα.

Ορισμένα δελφίνια έχουν ακόμη εντοπιστεί να κολυμπούν σε μια αποβάθρα στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας και είναι πραγματικά εντυπωσιακό.
Ένα βιντεο, που γυρίστηκε από τον βενετσιάνικο κτηματομεσίτη Μάρκο Καπόβιλα, δείχνει τα ψάρια να κολυμπούν στα καθαρά νερά στα κανάλια, τα οποία προηγουμένως ήταν γεμάτα ρύπους και θραύσματα.
Ο Μάρκο δήλωσε ότι δεν είχε δει ποτέ τα νερά των καναλιών τόσο καθαρά
Ακομα και οι δορυφορικές εικόνες από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος έδειξαν δραστική μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη χώρα, την περίοδο της αυτό-απομόνωσης COVID-19.
Ο δορυφόρος Copernicus Sentinel-5P, χρησιμοποιεί χρώμα για να δείξει το ποσοστό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης – ιδιαίτερα οι εκπομπές διοξειδίου του αζώτου – έχουν μειωθεί στην Ιταλία μεταξύ 1 Ιανουαρίου και 11 Μαρτίου.

The post Τα ψάρια επιστρέφουν στα κανάλια της Βενετίας Καθώς το νερό γίνεται καθαρότερο κατά τη διάρκεια του κλεισίματος του κοροναϊού appeared first on Patratora.