Τί είναι το «CAPTAGON»;

Το Captagon είναι «το χάπι των τζιχαντιστών»

Οι μαχητές του ISIS χρησιμοποιούν ένα φάρμακο που ονομάζεται Captagon, το οποίο ονομάζεται «χημικό θάρρος», για να παραμείνουν σε εγρήγορση στη μάχη.

Ποια είναι λοιπόν η ουσία και ποια επίδραση έχει στους χρήστες; Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε …

Το Captagon είναι ένα ψυχοδιεγερτικό που αποτελείται από τον συνδιασμό συνδυασμό αμφεταμίνης και θεοφυλλίνης.

Είναι μέρος μιας ομάδας φαρμάκων που είναι γνωστή ως φαιναιθυλίνη.

Το φάρμακο εμφανίστηκε το 1961 και χρησιμοποιήθηκε για περίπου 25 χρόνια ως ηπιότερη εναλλακτική λύση έναντι των αμφεταμινών.

Χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία παιδιών με ADHD και, λιγότερο συχνά, για ναρκοληψία και κατάθλιψη.

Σε αντίθεση με τις αμφεταμίνες, το Captagon δεν αυξάνει την αρτηριακή πίεση του ασθενούς – που σημαίνει ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Τι αποτέλεσμα έχει ο Captagon;

Το Captagon διατηρεί τους χρήστες αφυπνισμένους για μεγάλη χρονική περίοδο.

Κάνει επίσης τους χρήστες να αισθάνονται ενεργητικοί και ευτυχισμένοι – γι ‘αυτό και έχει ονομαστεί «χημικό θάρρος». Το φάρμακο παράγει «ένα είδος ευφορίας – είσαι ομιλητικός, δεν κοιμάσαι, δεν τρως, είσαι ενεργητικός».

Πώς χρησιμοποιείται το Captagon στη Συρία;

Τα περισσοτερα μελοι του ISIS είναι εθισμένα στο Captagon στη Συρία, σύμφωνα με μια έρευνα για το «φάρμακο της τζιχάντ» της Σαουδικής Φαρμακευτικής Εταιρείας.

Το φάρμακο μετατρέπει τους τρομοκράτες σε «αδιάκριτες μηχανές θανάτωσης», αναφέρουν οι Arab News .

Τα ναρκωτικά συχνά αφήνουν τους εξτρεμιστές να υποφέρουν από έναν εχθρικό εθισμό, ενισχύοντας περαιτέρω την εξάρτησή τους από τους σκληρούς δασκάλους τζιχάντ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ένας αυξανόμενος αριθμός απωθημένων Συρίων πολιτών έχει επίσης καταφύγει στη λήψη του φαρμάκου.

Μια τεράστια αποστολή του ναρκωτικού κατασχέθηκε στη Γαλλία για πρώτη φορά νωρίτερα φέτος, προκαλώντας φόβους ότι το ISIS θα μπορούσε να σχηματίσει συμμορίες οργανωμένου εγκλήματος τύπου μαφίας στη χώρα.

Περίπου 350.000 δισκία Captagon με βάση την αμφεταμίνη βρέθηκαν για πρώτη φορά στο Charles de Gaulle στις 4 Ιανουαρίου.

Στις 22 Φεβρουαρίου, βρέθηκαν 300.000 επιπλέον – συνολικής αξίας
1,6 εκατομμύρια ευρώ .

Και στις δύο περιπτώσεις, τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα μέσα σε βιομηχανικά χαλύβδινα καλούπια που προορίζονταν για τη Σαουδική Αραβία, μέσω της Τσεχικής Δημοκρατίας και της Τουρκίας.

Πηγή https://www.thesun.co.uk