Αίγιο: Στο ακροατήριο σήμερα η δολοφονία της Ναταλίας Βουτσινά - 33χρονος Αλβανός στο εδώλιο του κατηγορουμένου Στο Μικτό ΟρκωτόΝεώτερη Ενημέρωση: 

Σχιζο-συναισθηματική διαταραχή επικαλείται ο 33χρονος Αλβανός που δολοφόνησε τη Ναταλία Βουτσινά, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, στην πρώτη ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης της στυγερής δολοφονίας της άτυχης 43χρονης Ναταλίας Βουτσινά μέσα στο ίδιο της το σπίτι την ώρα που κοιμόταν, τον Δεκέμβριο του 2013 στην Πάτρα.

Από το πρωί ξεκίνησε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Αιγίου, με την υπεράσπιση του κατηγορουμένου να υποβάλλει αίτημα ώστε να οριστεί ανεξάρτητος πραγματογνώμονας, για να εξετάσει τον ισχυρισμό, ότι το 2008 όταν ο δράστης βρισκόταν στην χώρα του, είχε ατύχημα με αποτέλεσμα να εμφανίζει σχιζοσυναισθηματική διαταραχή.

Όπως τονίστηκε από τους δικηγόρους του 33χρονου Αλβανού, πρόκειται για μια οργανική διαταραχή, επειδή τμήμα του εγκεφάλου του δεν αιματωνόταν σωστά, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος την ημέρα του συμβάντος «να μην μπορεί να συμμορφωθεί με τον άδικο χαρακτήρα της πράξης του» και γι’ αυτό θεωρείται ότι πιθανόν και την ημέρα του εγκλήματος είχε μειωμένο καταλογισμό.

Σε καμία περίπτωση πάντως δεν τέθηκε ο αρχικός ισχυρισμός του δράστη όταν είχε συλληφθεί πως είχε κάποια σχέση με το θύμα, κάτι το οποίο από την αρχή διέψευδε κατηγορηματικά η οικογένεια της Ναταλίας Βουτσινά.

Απαντώντας η πολιτική αγωγή στους σημερινούς ισχυρισμούς του δράστη, λέγοντας πως το ατύχημα αυτό έγινε πριν από πέντε χρόνια και μέχρι και την ημέρα του εγκλήματος δεν ειχε δείξει κανένα σημάδι, κάτι που οι συνήγοροι αντέκρουσαν λέγοντας πως ο κατηγορούμενος πρώτη φορά βρέθηκε σε τόσο στρεσογόνα κατάσταση.

Ο εισαγγελέας αν και στην αρχή εμφανίστηκε αρνητικός απέναντι στο αίτημα, καθώς στο ακροατήριο έχουν κληθεί να καταθέσουν πραγματογνώμονες ως μάρτυρες, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κληθεί στην πορεία της δίκης και κάποιος ανεξάρτητος επιστήμονας.

Ξεκινά σήμερα στο Αίγιο, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη για τη δολοφονία της Ναταλίας Βουτσινά στην Πάτρα, τον Νοέμβριο του 2013, Το έγκλημα είχε συγκλονίσει.

Στο σκαμνί θα καθίσει ο  33χρονος Αλβανός που δολοφόνησε με απανωτές μαχαιριές  την 43χρονη Ναταλία Βουτσινά, σύντροφο του γνωστού Πατρινού δημοσιογράφου Ανδρέα Βρη και μητέρα της ανήλικης κόρης τους, μέσα στο σπίτι τους.

Στη συνέχεια πήγε στο αστυνομικό τμήμα και παραδόθηκε με τα χέρια και τα ρούχα του γεμάτα αίμα. Η είδηση κυκλοφόρησε αστραπιαία στην πόλη, όπου η κοπέλα ήταν γνωστή και πολύ αγαπητή και προκάλεσε σοκ όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο.