Μια νοσοκόμα κάνει καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και πιέζει το στήθος ενός άνδρα καθώς πέντε ακόμη άτομα με προστατευτικές στολές, περιβάλλουν το κρεβάτι του ασθενούς.

Ξαφνικά, κάποιος κατεβάζει τα χέρια του και κάνει πίσω.

«Εντάξει, προχωρήστε. Κουνηθείτε όλοι!» φωνάζει. Λίγες στιγμές μετά την απομάκρυνσή τους, η καρδιά του ασθενούς είναι ακόμη σε κατάσταση σοκ, το χέρι του συσπάται και τρέμει στο κρεβάτι.

Λίγο αργότερα, τοποθετείται σε αναπνευστήρα. Έχει σωθεί – προς το παρόν.

Υπάρχουν όμως πολλοί άλλοι στο Ιατρικό Κέντρο Saint Joseph που δεν θα τα καταφέρουν. «Ήταν ένας εφιάλτης. Έχουμε έναν όγκο ασθενών που δεν μπορείτε να πιστέψετε. Σε μια βάρδια, ανήγγειλα έξι νεκρούς» δήλωσε ο Δρ. Άντονι Λένο, διευθυντής του τμήματος επειγόντων, που, υπό νορμάλ συνθήκες, κατά μέσο όρο ανακοινώνει έναν νεκρό σε μια βάρδια 10-12 ωρών.

Το νοσοκομείο που βρίσκεται στην περιοχή του Μπρονξ και εξυπηρετεί ένα από τα φτωχότερα τμήματα της μεγαλύτερης πόλης του Γουέστσεστερν Κάουντι, έχει πολιορκηθεί από τον νέο κορωνοϊό. Οι μισοί από τους περίπου 280 εργαζόμενους εκεί, έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, με άλλους 25 με 30 να περιμένουν τα αποτελέσματα, σύμφωνα με τον Ντιν Τσιβιτέλο, αντιπρόεδρο ανθρώπινου δυναμικού.

Το Associated Press απέκτησε πρόσβαση στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης του νοσοκομείου, που κάποια στιγμή έφτασε να έχει 28 ασθενείς που περίμεναν να υποβληθούν σε θεραπεία με τα ασθενοφόρα απ’ έξω να περιμένουν γεμάτα ασθενείς. Οι αξιωματούχοι του νοσοκομείου ήξεραν ότι η πανδημία θα τους συντρίψει, καθώς ο κορωνοϊός αποδείχθηκε πολύ σκληρός για τον πληθυσμό των μειονοτήτων που αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της νοτιοδυτικής Νέας Υόρκης.

The post Συγκλονιστικές εικόνες! H στιγμή που επαναφέρουν στη ζωή ασθενή με κορωνοϊό! appeared first on Patratora.