Σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Εξωτερικών, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Αχαιού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, μετά από αίτημα του δεύτερου, ο οποίος έχει ζητήσει ανάλογη συνάντηση και με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Αντικέιμενο της επαφών, είναι να τους ενημερώσει για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τα εθνικά θέματα και την προσυνεδριακή πορεία της Δημοκρατικής Παράταξης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί σήμερα με τον κ. Παπανδρέου στις 12:00 στο υπουργικό γραφείο του και αύριο, Παρασκευή, στις 11:00 με τον κ. Σημίτη, στη Βουλή.
Παράλληλα οι προετοιμασίες για το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης συνεχίζονται, παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει, ιδίως από στελέχη που πρόσκεινται παραδοσιακά στον Γιώργο Παπανδρέου. Σήμερα, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό ο κ. Βενιζέλος θα συμμετάσχει στην συνεδρίαση της γενικής Γραμματείας της Δημοκρατικής Παράταξης.

Στη συνεδρίαση θα τεθούν οργανωτικά θέματα τα οποία θα αφορούν στην προσέγγιση κοινωνικών ομάδων και τοπικών φορέων. Αναφορικά με το τελευταίο την αρχή πρόκειται να κάνει ο πρόεδρος του κόμματος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο οποίος έχει προγραμματισμένο ταξίδι στο Κιλκίς όπου θα εγκαινιάσει πτέρυγα νοσοκομείο μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και στενό συνεργάτη του Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Πάντως την προσπάθεια αποκλεισμού του κ. Βενιζέλου από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα ενδεχόμενο συνάντηση της ηγεσίας της κυβέρνησης με την αντίστοιχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη δεν την άφησαν αναπάντητη. Ύστερα από όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, πηγές του ΠΑΣΟΚ σημείωναν το πώς μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να «τους τρόμαξε τόσο πολύ ένα δημοσίευμα, που δεν μπορούν να κρύψουν τον φόβο τους απέναντι στην ισχύ των επιχειρημάτων». Επιπλέον θύμιζαν την πρόσκληση του κ. Βενιζέλου στον κ. Τσίπρα προκειμένου να τον ενημερώσει για τα εθνικά θέματα.