Σε επιφυλακή η δύναμη της ΕΛ.ΑΣ., οι ομάδες ΟΠΚΕ και ΔΙ.ΑΣ., καθώς και τα ΜΑΤ, για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων στην παρέλαση για την 29η Οκτωβρίου στην Πάτρα. Δείτε φωτό απο τα κάγκελα που τοποθετήθηκαν και φέτος παρά τις εκκλήσεις για παρέλαση ελεύθερη κιγκλιδωμάτων.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης, θα είναι ο Ειδικός Γραμματέας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) Νικόλαος Μαντζούφας.

Κομματικές Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία και κατάθεση στεφανιών στον τόπο που έπεσε η πρώτη βόμβα στην Ελλάδα από σμήνη φασιστικών βομβαρδιστικών ιταλικών αεροπλάνων, μπροστά στην Αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, με τους πρώτους νεκρούς και τραυματίες.

Kαι οι 34 απολυμένοι μουσικοί της Δημοτικής Μπάντας, δίνουν το «παρών» στις σημερινές εκδηλώσεις .

Παραβρέθηκαν στην Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Πάτρας και στη συνέχεια θα παίξουν εμβατήρια στη διάρκεια της παρέλασης των μαθητικών και στρατιωτικών τμημάτων στην Αγίου Ανδρέου.

Η παρουσία τους στη διάρκεια των εκδηλώσεων είναι εθελοντική, σε συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή και εν προκειμένω με τον Πολιτιστικό Οργανισμό, ως ένδειξη καλής θέλησης αφού ως γνωστόν η Πάτρα δεν διαθέτει Δημοτική μπάντα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

11 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

10.50 π.μ. Τέλος προσέλευσης επισήμων

11.30 π.μ. Στη συνέχεια στο Μνημείο της Ελευθερίας (πλατεία Εθνικής Αντίστασης), όπου θα υπάρχει τιμητική φρουρά από σημαιοφόρους των Λυκείων και Γυμνασίων των Πατρών, θα γίνει Επιμνημόσυνη Δέηση.

Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί στο Μνημείο της Ελευθερίας (Πλατεία Εθνικής Αντίστασης).

Κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, αποχώρηση σημαιοφόρων και επισήμων (στεφάνι για την Εθνική Αντίσταση θα καταθέσουν οι εκπρόσωποι των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων).

12.00 μ. Παρέλαση επί της οδού Αγίου Ανδρέου, προ των επισήμων που θα είναι στην πλατεία Τριών Συμμάχων, των Σωματείων, Οργανώσεων, Αντιπροσωπειών του Πανεπιστημίου Πατρών, ΤΕΙ μαθητών Πολεμιστών ΕΕΣ Τμημάτων Στρατού, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

17.31 μ.μ. Υποστολή σημαίας στην κεντρική προβλήτα Αγ. Νικολάου. Τιμές θα αποδώσει κατά τα κεκανονισμένα, Τμήμα Στρατού μετά της Μουσικής του Δήμου.