Πληρώθηκε η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ την προηγούμενη Τρίτη, ωστόσο υπήρξαν και διάφορα τραγελαφικά που μόνο γέλιο προκαλούν (αλλά και απογοήτευση στους Ελληνες φορολογούμενους).

Ερχονταιστο φως της δημοσιότητας διάφορες τραγελαφικές ιστορίες, με τον ΕΝΦΙΑ να έρχεται όχι μόνο σε σεισμοπαθείς, ή ξεσπιτωμένους, αλλά ακόμα και σε… νεκρούς!

Σύμφωνα λοιπόν καταγγελία πολίτη από τα Βραχνέικα, ο άτυχος φορολογούμενος αφού πήρε την ειδοποίηση πληρωμής του δικού του ΕΝΦΙΑ στη συνέχεια έλαβε και άλλη μία ειδοποίηση για τη νεκρή πρώην ιδιοκτήτρια του σπιτιού!

Ο παραλήπτης της ειδοποίησης πληρωμής φόρου… έπεσε από τα σύννεφα!

Ο γιος ενός ακόμη φορολογούμενου δήλωσε στον MaxFmπως εστάλη ΕΝΦΙΑ στον πατέρα του που είχε πεθάνει εδώ και δέκα χρόνια! Και σίγουρα θα υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις οι οποίες δεν έχουν φθάσει ακόμη στα δημοσιογραφικά γραφεία!

Η οποία έχει συνολικό ποσό οφειλής 179,21 ευρώ και πρέπει να πληρώσει… 29,87 ευρώ κάθε μήνα.

Μία ακόμη απίστευτη περίπτωση, που αποδεικνύει το μπάχαλο του ΕΝΦΙΑ, ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από μερικές ημέρες, όταν η Γενική Γραμματεία Εσόδων έστειλε ειδοποίηση για το «χαράτσι» του ΕΝΦΙΑ σε πεθαμένη σεισμόπληκτη που είχε χάσει το σπίτι της στους σεισμούς της Ηλείας το 2008 και διέμενε μέχρι το τέλος της ζωής της σε κοντέινερ, αναμένοντας τα χρήματα για την ανακατασκευή του κατεστραμμένου σπιτιού της.

Τι γίνεται σε περίπτωση που κάποιος δεν πληρώσειΣε περίπτωση που κάποιος υπόχρεος δεν πραγματοποιήσει την πληρωμή της δόσης θα έχει προσαύξηση κατά 0.73% της βεβαιωμένης οφειλής για ένα μήνα, 10% για χρονικό διάστημα δυο μηνών, 20% για όσους καθυστερήσουν πάνω από ένα χρόνο και 30% για όσους δεν πληρώσουν εντός δύο ετών.Ο κίνδυνος φυλάκισης ελλοχεύει για όσους το ποσό που έχει βεβαιωθεί είναι υψηλό. Αν οφειλέτης έχει βεβαιωμένη οφειλή άνω των 4.000 ευρώ και καθυστερήσει πάνω από 4 μήνες απειλείται με αυτόφωρο, αν το ποσό υπερβαίνει τις 10.000 χιλιάδες έχει φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών, πάνω από 50.000 12μηνη φυλάκιση και πάνω από 150.000 χιλιάδες φυλάκιση τουλάχιστον 3 ετών.