Οι επιχειρηματίες περίμεναν έστω πάγωμα των ρυθμίσεων τους

Σοκαρισμένοι είναι οι έμποροι και οι επιχειρηματίες εστίασης της Πάτρα μετά την ανακοίνωση των οικονομικών μέτρων από την κυβέρνηση προς στήριξη των επιχειρήσεων στις περιοχές που έχει εξαπλωθεί ο κορωνοϊός.

Τα βασικά στοιχεία των μέτρων:

Δεν αφορούν στο σύνολο των επιχειρήσεων αλλά μόνον στις Επιχειρήσεις που η κυβέρνηση ανακοινώνει την διακοπή λειτουργίας τους. Όμως, στους παράγοντες της αγοράς είναι φανερό, ότι από το κλίμα ανησυχίας που έχει προκληθεί, η εμπορική κίνηση έχει μειωθεί δραματικά, κάτι που επηρεάζει το σύνολο της αγοράς. Για να επιχειρήσουμε μια σύγκριση μέσω παραδείγματος, όταν σε μια περιοχή συμβαίνει ένας μεγάλος σεισμός, τα μέτρα οικονομικής στήριξης δεν αφορούν μόνον τις επιχειρήσεις των οποίων υπέστησαν ζημιά τα κτίρια, αλλά όλες τις επιχειρήσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό

Απλώς μετατίθεται η πληρωμή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τέσσερις μήνες. Δηλαδή, αντί να πληρώσουν τώρα ΦΠΑ και Ασφαλιστικές Εισφορές τα φροντιστήρια και τα σινεμά (αυτές είναι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τη λειτουργία τους και άρα είναι δικαιούχες των μέτρων, σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση) καλούνται να τα πληρώσουν το καλοκαίρι, τότε δηλαδή που οι εν λόγω επιχειρήσεις ουσιαστικά είναι κλειστές λόγω καλοκαιριού και άρα διανύουν μια περίοδο χωρίς να έχουν έσοδα.

Ενδεικτικές είναι οι ακόλουθες αντιδράσεις Φορέων της Αχαΐας:

The post Σοκαρισμένοι έμποροι και επιχειρηματίες – Μέτρα “ασπιρίνης” από την κυβέρνηση για τον κορωνοϊό – Έρχεται πάτος στην τοπική οικονομία appeared first on Patratora.