Σκηνές χάους και πλημμύρες στην Αττική Μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκάλεσε η καταιγίδα που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αττική και συνεχίστηκε έως το βράδυ. Πολλές περιοχές μετατράπηκαν σε λίμνες, δρόμοι θύμιζαν σε πολλές περιπτώσεις χειμάρρους, ενώ εκατοντάδες υπόγεια καταστημάτων και οικιών πλημμύρισαν. Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα, αφού σε πολλές περιπτώσεις παρασύρθηκαν πεζοί, ενώ οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους. Δραματικές στιγμές έζησαν οκτώ οδηγοί που εγκλωβίστηκαν σε υπόγειο πάρκινγκ σούπερ-μάρκετ στο Ιλιον.

Σύμφωνα με έναν από τους πολίτες που μίλησε στο protothema.gr, τα ορμητικά νερά από τη βροχή πλημμύρισαν μέσα σε λίγα λεπτά τον υπόγειο χώρο του πάρκινγκ του σούπερ-μάρκετ, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν μέσα στο πάρκινγκ συνολικά οκτώ οδηγοί.

Υστερα από υπεράνθρωπη προσπάθεια, κι ενώ η στάθμη των νερών συνέχιζε να ανεβαίνει, κατόρθωσαν να βγουν από τον υπόγειο χώρο, σχηματίζοντας αλυσίδα και πιάνοντας ο ένας το χέρι του άλλου. Η μητέρα του μάρτυρα που μίλησε στην ιστοσελίδα γλύστρησε την τελευταία στιγμή και κινδύνεψε να χάσει τη ζωή της.

Όπως ανέφεραν το βράδυ οι επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος, το πραγματικό μέγεθος των ζημιών θα φανεί αύριο το πρωί, όταν τα νερά υποχωρήσουν. Εως τις οκτώ το βράδυ, το Κέντρο Επιχειρησεων είχε δεχτεί περίπου 600 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

α περισσότερα προβλήματα σημειώθηκαν στο Περιστέρι, στην Ανθούπολη, στο Ίλιον, το Μενίδι, το Καματερό, τη Νέα Φιλαδέλφεια, το Κερατσίνι, στον Πειραιά, το Αιγάλεω, την Κοκκινιά και τον Κορυδαλλό, όπου επικράτησε χάος, αφού σε κάποιες περιπτώσεις τα νερά, εκτός από αυτοκίνητα, παρέσυραν και ανθρώπους.

Η ένταση των φυσικών φαινομένων ήταν τέτοια, που το απόγευμα αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και βρέθηκαν επάνω σε άλλα!!!

Οι δε λεωφόροι και οδοί είχνα πλημμυρίσει με νερά, με συνέπεια πολλά αυτοκίνητα να ακινητοποιηθούν και οι οδηγοί τους να εγκλωβιστούν σε αυτά.

Στο Περιστέρι σημειώθηκαν παρασύρσεις αυτοκινήτων από τα νερά της βροχής, ενώ σε ορισμένα σημεία το ύψος του νερού ξεπέρασε και τα 50 εκατοστά.

Μάλιστα στη λεωφόρο Θηβών, στη συμβολή της με την Ιδομενέως, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους και απεγκλωβίστηκαν με τη βοήθεια συνεργείου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Χείμαρροι από τη νεροποντή σχηματίστηκαν σε πολλές περιοχές της Αθήνας, ενώ στο Χαϊδάρι από τη νεροποντή αποκλείστηκε η είσοδος του Αττικού νοσοκομείου. Μάλιστα, για να περάσουν ασθενείς και συνοδοί τους, χρειάστηκε η επέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος.