Στο πλάι του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος καλείται την ερχόμενη Πέμπτη να απολογηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα, έπειτα από την οδηγία του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, βρίσκονται φορείς, συνδικάτα και εργαζόμενοι της αχαικής πρωτεύουσας.

Το ραντεβού όλων προς συμπαράσταση του κ. Πελετίδη είναι για τις 9 το πρωί της Πέμπτης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πατρών, καθώς ο Δήμαρχος είναι από τους πέντε δημάρχους που αρνήθηκαν να παραδώσουν υπηρεσιακούς φακέλους υπαλλήλων προκειμένου να γίνει επανέλεγχος των συμβάσεων αορίστου χρόνου, και ως συνέπεια να οδηγηθούν σε απόλυση.

Συγκεκριμένα, τοο Δ.Σ του Παμμικρασιατικού Συλλόγου Πατρών και Περιχώρων, «καταγγέλλει την απαράδεκτη κυβερνητική μεθόδευση κλήσης του Δήμαρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη στον εισαγγελέα γιατί υπερασπίζει το δικαίωμα των εργαζομένων στην εργασία.

Εκφράζοντας τα αισθήματα των κατοίκων των Προσφυγικών και  την ολόψυχη συμπαράσταση τους, στην πολιτική ανυπακοής και απειθαρχίας της Δημοτικής αρχής ενάντια στην αντιλαϊκή-αντεργατική κυβερνητική πολιτική που έχει οδηγήσει τη εργατοσυνοικία μας, στο μαρασμό, στην ανεργία, στην ανασφάλεια και στη φτώχεια.

Το Δ.Σ του Παμμικρασιατικού θα σταθεί στο πλάι του Δημάρχου την Πέμπτη 9.00 το πρωί έξω από τα δικαστήρια».

Από την πλευρά της η Αυτόνομη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Δήμου Πατρέων αναφέρει σε ανακοίνωση:

«Μετά την κλήση σε απολογία του Δημάρχου Πατρέων  Κ. Πελετίδη και Διοικητικών Στελεχών από τον Εισαγγελέα, για την  άρνησή του να παραδώσει υπηρεσιακούς φακέλους υπαλλήλων προκειμένου να γίνει επανέλεγχος των συμβάσεων αορίστου χρόνου  και να οδηγηθούν σε απόλυση,

Η νομιμότητα των συμβάσεων των υπαλλήλων ΙΔΑΧ έχει ήδη ελεγχθεί από Δημοτικά Συμβούλια, Υπηρεσιακά Συμβούλια, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και το ΑΣΕΠ, όταν οι συμβάσεις μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να εμπλέξει την διαδικασία του επανελέγχου των συμβάσεων ΙΔΑΧ  με τα πλαστά πτυχία και να στοχοποιήσει τους Δημοτικούς Υπαλλήλους.

Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν καλύπτουμε κανέναν που προσλήφθηκε με πλαστά χαρτιά. Η διαδικασία του ελέγχου πλαστών εγγράφων έχει ξεκινήσει πριν ένα χρόνο και συνεχίζεται .

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να καταστρέψει ότι έχει απομείνει από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Γι αυτούς τους λόγους στηρίζουμε   το Δήμαρχο Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη και  όλους τους Δημάρχους που αντιστέκονται σε αυτή την καταστρεπτική πολιτική και με εντολή της κυβέρνησης καλούνται   στους εισαγγελείς . Καλούμε όλους τους δημότες να συμμετέχουν  στη συγκέντρωση στα δικαστήρια είναι υπόθεση όλων μας

o Καλούμε το Προεδρείο (ΠΑΣΚΕ/ΣΕΑΜ)  του συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Πάτρεων άμεσα( όπως άλλωστε εδώ και μια βδομάδα έχουμε ζητήσει!)…. να συνεδριάσει το Δ.Σ. και να πάρει απόφαση για στήριξη της συγκέντρωσης στις 30/10/2014».