Αν και τα νούμερα των θυμάτων και κρουσμάτων δείχνουν ότι η καλή δουλειά συνεχίζεται και ότι η Ελλάδα είναι κοντά στο να βγει από το τούνελ, οι χθεσινές εικόνες με τις μεγάλες ουρές και τον συνωστισμό κόσμου σε αγορές, σούπερ μάρκετ, καταστήματα, αλλά και έξω από εκκλησίες, δημιούργησαν προβληματισμό.

Για την περιφρούρηση των μέτρων σήμερα και μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα, 5.000 αστυνομικοί με εναέρια επιτήρηση, εκατοντάδες μπλόκα στους αυτοκινητόδρομους, τους παράδρομους, τα λιμάνια, τα ΚΤΕΛ και τα αεροδρόμια θα βρίσκονται κανονικά στα πόστα τους για να διασφαλίσουν ότι συνεχίζει η χώρα στο δρόμο προς την επιστροφή για την κανονικότητα.

Από τις 21:00 το βράδυ σήμερα έως και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα για κάθε μετακίνηση πλην των προβλεπόμενων, θα επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ στον οδηγό του οχήματος, 150 ευρώ στον συνοδηγό και αφαίρεση πινακίδων για 60 ημέρες, ενώ ενδελεχείς θα είναι οι έλεγχοι και για καταχρηστική ή παραπειστική χρήση της περίπτωσης Β4 (παροχή βοήθειας σε άτομο που έχει ανάγκη), ώστε να μην χρησιμοποιηθεί ως όχημα για άσκοπες μετακινήσεις.

Την ίδια ώρα, σοβαρή αναζωπύρωση καταγράφηκε στον τομέα των εκκλησιών με πιστούς να βρίσκονται έξω από τους ναούς λόγω του επιταφίου, ενώ απόπειρες εισόδου στις εκκλησίες σημειώθηκαν ακόμη στο Βόλο, τη Λαμία, τους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, με τον απολογισμό της ημέρας να περιλαμβάνει προσαγωγές ιερέων στο Πικέρμι και την Ηγουμενίτσα. Αποκορύφωμα όλων βεβαίως υπήρξε η συγκέντρωση ομάδας χρυσαυγιτών με επικεφαλής τον Ηλία Παναγιώταρο, στον προαύλειο χώρο του Αγίου Νικολάου, στον Κορυδαλλό, ζητώντας να τελεστεί κανονικά η περιφορά, με αποτέλεσμα να σημειωθούν 18 προσαγωγές.

The post Πρωτοφανή μέτρα και «τσουχτερά» πρόστιμα! Οι εικόνες που προβλημάτισαν την κυβέρνηση appeared first on Patratora.