Πορεία ξεκίνησαν οι αναρχικοί στο κέντρο της Πάτρας, εκφράζοντας την συμπαράσταση τους στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι αναρχικοί έβαψαν με συνθήματα μια εκκλησία που συνάντησαν στον δρόμο τους, ενώ πέρασαν από την Μαιζώνος ανεβαινοντας τη Γούναρη. Η Αστυνομία παρακολουθεί διακριτικά την πορεία και είναι σε επιφυλακή για τον φόβο επεισοδίων.

Στην πορεία συμμετέχουν πάνω από 200 άτομα. Οι περισσότεροι από αυτούς φορούν κράνη και κρατούν ρόπαλα στα χέρια τους (οι μπροστινοί), ενώ ακολουθούν ομάδες από αριστερές οργανώσεις.  Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας νωρίς το απόγευμα σήμερα, εισήχθη στην εντατική, καθώς πραγματοποιούσε απεργία πείνας, ζητώντας την χορήγηση άδειας .

Σε ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στο athens.indymedia μεταξύ άλλων αναφέρεται:

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟN ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 2/5

Άμεση χορήγηση άδειας και άρση του εισαγγελικού βέτο

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

«Η δική μας συνείδηση τροφοδοτείται από τη μνήμη των αγώνων, να το πούμε άλλη μια φορά, για να το καταλάβουνε, ότιαυτήν τη μνήμη ξέρουμε να την υπερασπίζουμε με κάθε κόστος»

«Και που στηρίχτηκαν; Σε παλιές δηλώσεις μου για την ανάγκη αντίστασης στην κρατική τρομοκρατία και για δικαιώματα που ήταν στην πραγματικότητα κατακτήσεις αγώνα. Αυτά τα λόγια όμως δεν είναι μόνο δικά μου. Τα λένε και τα κάνουν αλληλέγγυα πράξη πολλοί πολλοί ακόμα. Γι αυτό ας τους το πούμε άλλη μια φορά για να το καταλάβουνε. Όσο υπάρχει κρατική τρομοκρατία, τόσο θα υπάρχουν άνθρωποι που θα ξαναπιάνουν το κόκκινο νήμα των αγώνων που διαπερνά μια ιστορία αντίστασης αιώνων»

ΦΩΤΟ DETE.GR