Μαρία Κυριακοπούλου, Μιλτιάδης Βέρας και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των πρώην «πράσινων» βουλευτών, οι οποίοι κοιτάζουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα με φόντο τις εθνικές εκλογές όποτε αυτές γίνουν.

Το  άνοιγμα του κόμματος της αριστεράς και στην Πάτρα προς την δεξαμενή των πάλαι ποτέ ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της προσπάθειας για διεύρυνση της ψαλίδας από την Νέα Δημοκρατία και στην Αχαΐα και της «κούρσας» για επίτευξη αυτοδυναμίας, αποτελεί την αιτία αυτών των σεναρίων.

Την ίδια ώρα ωστόσο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα, υπάρχουν φωνές ι οποίες θέτουν βέτο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο συμμετοχής των τριών ή ενός κε των τριών πρώην «πράσινων» βουλευτών στο συνδυασμό του κόμματος , καθώς όπως υποστηρίζουν κάτι τέτοιο θα άλλαζε την ταυτότητα του κόμματος και θα το έφερνε αγκαλιά με την σοσιαλδημοκρατία αλλά και ημέρες διακυβέρνησης της χώρας από τον Γ. Παπανδρέου.

Αναλυτικότερα:

Δεκάδες στελέχη που προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στον προθάλαμο του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Οι πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θα αποτελέσουν βασική δεξαμενή των υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται να εκλεγεί ένας σημαντικός αριθμός ΠΑΣΟΚογενών στελεχών ανά την επικράτεια στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Μία θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταλάβει – σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους- ο εκδότης Ηλίας Λιβάνης, γιος του στενού συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου, Αντώνη Λιβάνη. Ο Ηλίας Λιβάνης έχει διαχωρίσει τη θέση του από το ΠΑΣΟΚ εδώ και καιρό και διαγράφει τη δική του πορεία, εκδίδοντας το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ.

Σημαντική κατηγορία πιθανών υποψηφίων που φλερτάρουν με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την ιστοσελίδα usay.gr αποτελούν πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όπως η Μιλένα Αποστολάκη, η οποία συζητά για να κατέλθει στη Β” Περιφέρεια Αθηνών, όπου αναμένεται να απευθυνθεί με επιτυχία στους πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που θα κατευθυνθούν στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ. Υποψήφιος στην Πιερία ή στη Χαλκιδική αναμένεται να είναι και ο πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες ευρωεκλογές Κρίτων Αρσένης.

Θέσεις στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να διεκδικήσουν  και η Μ. Θεοχάρη στην Καρδίτσα, που ανήκει στο μπλοκ των παπανδρεϊκών, καθώς και ο Θανάσης Γικόνογλου, γιος του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία Μόσχου Γικόνογλου.

Μία θέση στον… ήλιο των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να διεκδικήσει ο πρώην βουλευτής Καβάλας Σάββας Εμινίδης και οι νυν ανεξάρτητοι βουλευτές που έχουν εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ Θ. Τζάκρη (Πέλλα), Μ. Μπόλαρης (Α” Θεσσαλονίκης) και Θ. Παραστατίδης (Κιλκίς) αλλά και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος στη Β” Αθήνας. Πρόεδροι ομοσπονδιών και μεγάλων συνδικάτων της χώρας που ανήκουν στην ΠΑΣΚΕ συνωστίζονται στη σοσιαλιστική τάση του ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικώντας τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις επερχόμενες εκλογές.