Αναμφισβήτητα η διαδικασία οργάνωσης ενός γάμου είναι αρκετά χρονοβόρα και απαιτητική. Είναι βέβαια ευχάριστη, όμως απαιτεί προσοχή και μία ξεκάθαρη εικόνα για το τι θέλετε και πώς το θέλετε. Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για μία πετυχημένη δεξίωση γάμου, η οποία έπεται του μυστηρίου, είναι να βρείτε τον κατάλληλο χώρο για αυτήν. Την εποχή αυτή, το κτήμα γάμου αναδεικνύεται ως η καλύτερη λύση, καθώς ο καιρός το επιτρέπει κα μπορείτε να πραγματοποιήσετε στον ίδιο χώρο και το μυστήριο. Θα δούμε λοιπόν όλες τις τάσεις που κυριαρχούν στη διακόσμηση της γαμήλιας δεξίωσης, ώστε να επιλέξετε την πιο κατάλληλη για αυτή την ιδιαίτερη μέρα της ζωής σας.

Αρχικά, η είσοδος στο χώρο του κτήματος όπου γίνεται η δεξίωση είναι σημαντικό να αντιπροσωπεύει το γούστο σας. Μπορείτε να τοποθετήσετε φωτογραφίες σας με τον σύντροφό σας ή μία κατασκευή με τα ονόματά σας και ενδεχομένως τις σημαντικές ημερομηνίες της σχέσης σας. Ακόμα, μπορείτε εάν θέλετε να προσφέρετε από ένα δώρο στους καλεσμένους, διαφορετικό για άνδρες και γυναίκες.

Οι λεπτομέρειες της διακόσμησης στο χώρο θα κάνουν σίγουρα τη διαφορά, για αυτό μπορείτε να κρεμάστε από δέντρα ή διάφορα σημεία λουλούδια με σπάγκο ή κορδέλες, για ένα ρομαντικό αποτέλεσμα.

Πολύ βασικός αναδεικνύεται βέβαια ο στολισμός των τραπεζιών, ο οποίος θα είναι σε αρμονία με τη διακόσμηση όλου του κτήματος. Μία κυρίαρχη τάση αυτή την εποχή που είναι διαχρονική, είναι το κλασικό στυλ, όπου κυριαρχεί το λευκό και το χρυσό χρώμα. Μπορείτε φυσικά να τοποθετήσετε και το πράσινο στοιχείο με τον βασιλικό, την ελιά ή το δενδρολίβανο να πρωταγωνιστούν, σε μικρό όμως μέρος των τραπεζιών.

Το boho στυλ είναι ιδιαίτερα στη μόδα και μπορείτε να το τολμήσετε εάν σας εκφράζει. Τα χαρακτηριστικά του είναι χαλαρό στήσιμο, μικρά ανθάκια και στεφανάκια. Σίγουρα οι καλεσμένοι σας θα νιώσουν και αυτοί πολύ άνετα. Μπορείτε να τοποθετήσετε στα τραπέζια και διάσπαρτα στο χώρο κεριά, τα οποία μόλις ο ήλιος δύσει, θα δώσουν μία ονειρική νότα στην ατμόσφαιρα.

Ένα πολύ ξεχωριστό στυλ για το γάμο σας σε κτήμα είναι το τροπικό. Το συγκεκριμένο δε χρειάζεται υπερβολές στη διακόσμηση, ενώ  στο χώρο και τα τραπέζια θα πρωταγωνιστήσουν τα τροπικά φρούτα και τα αρώματά τους. Οι ανανάδες για παράδειγμα είναι ένα φρούτο ου μπορεί να παίξει τον κεντρικό ρόλο, χαρίζοντας ένα ανάλαφρο στυλ στο χώρο.

Σίγουρα το ρομαντικό στυλ δε θα αφήσει καμία γυναίκα ασυγκίνητη, αφού είναι πολύ ιδιαίτερο. Αποτελείται από πολλά λουλούδια εποχής, τα οποία μπορείτε να συνδυάσετε μεταξύ τους, έχοντας παράλληλα πιάτα, μαχαιροπίρουνα και αξεσουάρ στα ίδια χρώματα με αυτά.

Για ένα πολύ κομψό αποτέλεσμα, υιοθετήστε την total white διακόσμηση. Ταιριάζει και αυτή πολύ στο καλοκαίρι και αποτελείται κατά κύριο λόγο από λευκά σερβίτσια στα τραπέζια και λευκά λουλούδια παντού. Για να σπάσει η μονοχρωμία μπορείτε να τη συνδυάσετε με πράσινα φύλλα φυτών, για ένα ονειρεμένο αποτέλεσμα.