Συγκινητικές στιγμές εξελίχθηκαν ακριβώς στις 9:00 το βράδυ και στην Πάτρα καθώς αρκετοί πολίτες βγήκαν στα μπαλκόνια τους και χειροκρότησαν παρατεταμένα ως ένδειξη στήριξης και σεβασμούς προς τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Το κάλεσμα είχε βρει μεγάλη ανταπόκριση από τους χρήστες των social media και αναπαράγεται με αστραπιαίους ρυθμούς από την στιγμή που πρωτοδημοσιεύτηκε.

Σε ένα από τα μηνύματα που κυκλοφόρησαν από λογαριασμό σε λογαριασμό αναφέρεται: «Την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 21.00 ακριβώς βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας και για πέντε λεπτά χειροκροτούμε τους ανθρώπους που αγωνίζονται για μας. Τους ανθρώπους του Συστήματος Υγείας. Ας ακουστεί το χειροκρότημα μας σε κάθε νοσοκομείο και κάθε σημείο παροχής Υγείας, για να τους δώσουμε κουράγιο για τις μέρες που ακολουθούν. Και όχι μόνο – για όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν αυτή την περίοδο για εμάς».

Η ιδέα προέρχεται από την Ισπανία όπου το βράδυ του Σαββάτου εκατομμύρια κάτοικοι βγήκαν επίσης στα μπαλκόνια τους και χειροκρότησαν συμβολικά τους υγειονομικούς της χώρας που δίνουν καθημερινά αγωνίζονται κατά του κορωνοϊού.

The post Πατρινοί βγήκαν στα μπαλκόνια τους και χειροκρότησαν γιατρούς και νοσηλευτές -ΒΙΝΤΕΟ appeared first on Patratora.