Είναι γνωστό ότι η ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Πατρών και της ανάπτυξης της υδατοσφαίρισης στην Πάτρα, συνδέεται άμεσα με το λιμάνι και τον μώλο της Αγίου Νικολάου.

Εκεί, ανάμεσα στον κυματοθραύστη και στον μώλο, ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών έδινε τους αγώνες του (πισίνες δεν υπήρχαν βλέπετε τότε) γράφοντας τη δική του «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του αθλήματος.

Ο ΝΟΠ, οι αγώνες στη θάλασσα του λιμανιού, οι παίκτες που είχε τότε η ομάδα αυτή και οι επιτυχίες που πρόσφερε στην υδατοσφαίριση, όλα αυτά μαζί συνέδεσαν στο να δημιουργηθεί ένας μύθος γύρω από την εποχή εκείνη και το Πατρινό σωματείο.

Ένας μύθος που διατηρείται και υπάρχει ακόμα στις μέρες μας, εμπνέοντας τους μικρότερους και κάνοντας τους μεγαλύτερους να νοσταλγήσουν το παρελθόν και τα περασμένα.

Μια τέτοια φωτογραφία από τους αγώνες που γίνονταν εκείνη την εποχή ανέβηκε στην σελίδα Water Polo Legends που αναφέρεται στους μύθους και στους θρύλους του πόλο, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η εικόνα είναι από αγώνα του 1950. Ο ΝΟΠ ήταν ήδη μία από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδος έχοντας πάρει τα πρωταθλήματα του 1937, 1938, 1939, 1940 και 1945.

Για αυτό το μοναδικό κατόρθωμα ένα ειδικό κύπελλο είχε αποδοθεί τότε στους χρυσούς παίκτες του Ναυτικού Ομίλου Πατρών, Γ. Δελερνιά, Α. Γεωργιάδη, Χ. Αντωνακόπουλο, Μ. Καθρέπτα, Χ. Γεωργακόπουλο, Ν. Τασσόπουλο και Φ. Τασσόπουλο.  Ο αγώνας γινόταν μπροστά από τον μώλο.

Εικόνες που δύσκολα θα ξαναδούμε στην Πάτρα. Βλέπετε, υπήρχαν κάποιες ελπίδες για να δούμε ξανά να γίνονται αγώνες πόλο στον μώλο, μέσα από την πρόταση που είχε κάνει η Πάτρα στην επιτροπή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων για το Sea Water Polo, αλλά οι ελπίδες αυτές διαψεύστηκαν.

Sea Water Polo δεν έγινε ποτέ, όπως και δεν έγιναν αγώνες πόλο στον μώλο. Οι εποχές δεν γυρίζουν πίσω.

Ο μώλος της Αγίου Νικολάου της Πάτρας και ο ΝΟΠ στους μύθους του πόλο!

The post ΠΑΤΡΑ – ΦΩΤΟ: Οταν ο ΝΟΠ έπαιζε πόλο στο λιμάνι appeared first on Patratora.