Άστεγοι μέσα στο κρύο, βρήκαν καταφύγιο για να περάσουν τη νύχτα στο διαμορφωμένο για τις γιορτές χώρο του Εσπέρου, εκεί όπου ο ο Εμπορικός Σύλλογος κάνει τις χριστουγεννιάτικες δράσεις του. Οι φωτογραφίες είναι από τη νύχτα της προπαραμονής των Χριστουγέννων.

Οι δύο άνδρες ανέβηκαν πάνω στους πάγκους και κοιμήθηκαν κάτω από τις ομπρέλες, μη έχοντας στέγη για να νιώσουν και αυτοί τη μαγεία των ημερών.

Και φυσικά δεν ήσαν οι μόνοι. Κάποιοι κοιμήθηκαν σε παγκάκι στην οδό Κανακάρη, έξω από το super market Σκλαβενίτης κοντά στην Γούναρη. Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι στην Πάτρα που κάνουν γιορτές στα παγκάκια, στις πλατείες και στις καλύτερες των περιπτώσεων σε ιδρύματα και σε πανσιόν που νοικιάζουν φορείς και οργανισμούς για τους ανθρώπους αυτούς.

Πάντως σημασία έχει ότι  ο Χριστός, την Άγια Νύχτα, εκεί στον στάβλο της Βηθλέεμ, γεννήθηκε για αυτούς. Κι αν ξαναγεννιόταν και πάλι το πρώτο πράγμα που θα έκανε θα ήταν να πήγαινε μία βόλτα στους δρόμους, στις πλατείες, στα στέκια που μένουν οι άνθρωποι αυτοί για να τους παρηγορήσει και να τους δώσει την αγάπη του.