Και δεύτερο κρούσμα κορονοϊού στο 13ο Δημοτικό Σχολείο το οποίο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα. Οπως διευκρινίστηκε δεν αφορά παιδί αλλά εκπαιδευτικό!Από την αναστάτωση που επικρατεί χθες από τα 150 παιδιά πήγαν στο σχολείο μόνο τα 10,  σύμφωνα με δήλωβση εκπαιδευτικού που υπηρετεί στο σχολείο!ΟΙ γονείς φοβούνται και δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολειο! Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μικρός, όμως μήπως θα πρέπει να γίνουν τεστ ώστε να σταματήσει η ανασφάλεια των γονέων;Κι ενώ οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς ζουν την δική τους αγωνία, έχοντας καθημερινά τον φόβο της διασποράς στα σχολεία με βάση τις συνθήκες που επικρατούν, υπάρχουν και οι όροι του πρωτόκολλου, με τους οποίους θα πρέπει να συμβιβαστούν, μη έχοντας και τόσες πολλές απαιτήσεις όταν εμφανίζεται ένα κρούσμα.

Το πρωτόκολλο επί της ουσίας δεν αφήνει να γίνονται ιχνηλατήσεις και μαζικά τεστ, μόνο σε περιπτώσεις που υπάρχουν συμπτώματα. Τα τεστ που έγιναν στο δημοτικό σχολείο του Αγίου Βασιλείου μετά το κρούσμα σε μαθητή ήταν η εξαίρεση και ήταν εκτός πρωτοκόλλου.

Οι γονείς το σκέφτονται και φοβούνται να πάνε το παιδί τους στο σχολείο, ειδικότερα αυτή την χρονική περίοδο που η διασπορά είναι σε έξαρση.

Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές ζητούν υποχρεωτικά τεστ τουλάχιστον για τις περιπτώσεις των συμμαθητών και των καθηγητών ενός επιβεβαιωμένου κρούσματος.

The post ΠΑΤΡΑ: Πανικός σε δημοτικό σχολείο! Και δεύτερο κρούσμα! Από τα 150 παιδιά πηγαίνουν για μάθημα… τα 10! appeared first on Patratora.