Πληθαίνουν τα κρούσματα του κορονοϊού στον γενικό πληθυσμό, αλλά η αμεριμνησία δεν κοπάζει. Απελπισμένος δηλώνει ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης: «Δεν μας ακούει κανείς» ξέσπασε αναφερόμενος κυρίως στις ηλικίες 18- 25 ετών που συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει άμεσος κίνδυνος και χωρίς συναίσθηση της κρισιμότητας των περιστάσεων.

Χθες, στο μεταξύ, ανακοινώθηκε ένα ακόμα κρούσμα που αφορά την εκπαίδευση. Βρέθηκε θετικός καθηγητής του συγκροτήματος του Ριόλου, ο οποίος μέχρι να αισθανθεί συμπτώματα παρέδιδε μαθήματα στο σχολείο. Εξυπακούεται ότι η είδηση προκάλεσε άμεση ενεργοποίηση.

Θορυβημένος από τη συμπεριφορά των Πατρινών, την οποία διαπιστώνει από προσωπική παρατήρηση ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλία, γιατί βλέπει πολύ πιθανό να βρεθεί η περιοχή μας ενώπιον δραματικών αποφάσεων, που ενδεχομένως θα αγγίξουν τον τομέα της εστίασης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι καταλογίστηκε μια ακόμα παράβαση, σε κατάστημα της Γεροκωστοπούλου: Χρεώθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας 15ημερών.

Ανεξάρτητα τι συμβαίνει στην εστίαση, είναι ευδιάκριτος ο συνωστισμός στους δημοφιλείς κοινόχρηστους χώρους. Ο κ. Καρβέλης περιφέρθηκε στην πόλη, και ειδικά το Σάββατο είδε σκηνές αποκαρδιωτικές.

Συζήτησε το θέμα με την ηγεσία των επιχειρηματικών τάξεων και συμφωνήθηκε να υπάρξει ένα μπαράζ εκκλήσεων προς τους πολίτες και τον επιχειρηματικό κόσμο, της εστίασης πρωτίστως και όπου αλλού χρειάζεται, για μεγαλύτερη σύνεση. Ο κ. Καρβέλης βλέπει ότι η διασπορά του ιού στην κοινότητα έχει αρχίσει να εξελίσσεται ραγδαία.

The post ΠΑΤΡΑ: Ξέσπασμα των ειδικών για την εικόνα τη νύχτα του Σαββάτου: Θα κολλήσουμε όλοι αφού… δεν ακούει κανένας appeared first on Patratora.