Σε μια ένσταση από την πλευρά ενδιαφερόμενης εταιρείας «σκοντάφτει» η αισιοδοξία περί άμεσης έναρξης των διαδικασιών μεταμόρφωσης του έλους της Αγυιάς, μετά την ανάδειξη αναδόχου, κάτι που μεταθέτει κατά πολλούς μήνες την έναρξη των εργασιών, μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο καθυστερήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εξετάστηκε η ένσταση εταιρείας που είχε λάβει μέρος στον διαγωνισμό και η πρόταση της οποίας είχε απορριφθεί εξαιτίας του γεγονότος ότι είχε καταθέσει τα πρωτότυπα δικαιολογητικά αντί για τα επικυρωμένα, ενώ δεν είχε καταθέσει και υπεύθυνη δήλωση ότι είναι έγκυρα τα δικαιολογητικά, όπως οριζόταν στο διαγωνισμό, (φυσικό και επόμενο καθώς είχαν υποβληθεί τα πρωτότυπα).

Ο διαγωνιζόμενος εκτιμά ότι πρόκειται περί προσκόλλησης στους τύπους που καμία σχέση δεν έχει με την ουσία του έργου και καταφεύγει στα δικαστήρια ζητώντας το δίκιο του.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής υπήρξαν αντιπροτάσεις από την αντιπολίτευση προκειμένου να αποφευχθεί το μπλοκάρισμα του έργου, όπως το να έρθει το θέμα το δημοτικό συμβούλιο λόγω της σοβαρότητάς του, κάτι που πρότεινε ο εκπρόσωπος της παράταξης «Ώρα Πατρών» Γιάννης Τσιμπούκης μέχρι το να δοθεί μια παράταση ώστε να αποφανθεί το νομικό τμήμα του δήμου επί του θέματος και αναλόγως να αναδειχθεί ο ανάδοχος πριν φτάσει το θέμα στα δικαστήρια και έχουμε κωλυσιεργία όπως πρότειναν ο εκπρόσωπος της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!» Φώτης Δημακόπουλος και ο Πέτρος Ψωμάς από το σπιράλ.

Τελικά οι προτάσεις της αντιπολίτευσης δεν έγιναν δεκτές και το θέμα οδεύει προς τα δικαστήρια.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που εντάσσεται στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, με προϋπολογισμό που φτάνει τα 3.000.000 ευρώ.

Στην μελέτη περιλαμβάνονται πεζογέφυρες, αναβαθμισμένοι πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομος, διαδρομές για μαζική άθληση και περίπατο, παγκάκια, οργανωμένες θέσεις για πικ νικ, κιόσκια με θέα το έλος, παρατηρητήρια της άγριας φύσης, παρατηρητήριο μέσα στο έλος, στέγαστρα πληροφόρησης και κέντρο οικολογικής ευαισθητοποίησης.

Γ. Κοντογεωργοπούλου

dete.gr

The post ΠΑΤΡΑ: «Μπλοκάρει» η αναβάθμιση του έλους – Διαγωνιζόμενος καταθέτει ένσταση – Απορρίφθηκε επειδή κατέθεσε τα πρωτότυπα δικαιολογητικά appeared first on Patratora.