Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε χθες η Πάτρα μετά τις πληροφορίες ότι θεωρείται ενδεχόμενη πηγή εισόδου του νέο ιού. Οταν δεν… αναβαλλόταν το καρναβάλι της πόλης, διαδίδονταν πληροφορίες που ξεσήκωναν το κοινωνικό ενδιαφέρον αναιτίως.Χρειάστηκαν μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να διασπαρεί σε όλη την Ελλάδα το άκουσμα στο χώρο του ΠΓΝΠ ότι «υπάρχει» περιστατικό κορονοϊού στο νοσοκομείο. Συγγενείς, συνοδοί, επισκέπτες έσπευσαν να το διαδώσουν στον έξω κόσμο και φυσικά να τροφοδοτήσουν το διαδίκτυο που το υιοθέτησε χωρίς προηγουμένως να έχει διασταυρωθεί η πληροφορία. Αυτό ήταν αρκετό να δημιουργηθεί ένα φοβικό κλίμα.

Πρόκειται τελικά για περιστατικό κορονοϊού;«Η σημερινή απάντηση του Ινστιτούτου Παστέρ θα το επιβεβαιώσει ή θα το διαψεύσει. Εμείς πράξαμε αυτό που οφείλαμε λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα» μας είπε ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.Τα χθεσινοβραδινά δεδομένα πάντως ανέφεραν ότι η πορεία της υγείας του ασθενή που νοσηλεύεται απομονωμένα στον θάλαμο αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου, εξελίσσεται ομαλά. Το τεστ για τη γρίπη βγήκε αρνητικό. Αν και η σημερινή απάντηση είναι αρνητική τότε πρόκειται για απλή ίωση.

Γιατί κινητοποίησε τον μηχανισμό το περιστατικό;Διότι ο ασθενής, ηλικίας περίπου 40 ετών κάτοικος Γερμανίας και έμπορος στο επάγγελμα, ταξίδεψε μέσω Ιταλίας όπου έμεινε δύο ημέρες στη Βενετία. «Το γεγονός αυτό μας υποψία σε ώστε να το ψάξουμε περαιτέρω. Δεν πρόκειται για περιστατικό υψηλής υποψίας» διευκρινίζει   ο καθηγητής και πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του ΠΓΝΠ Χαράλαμπος Γώγος προσθέτοντας ότι «ήταν μία ευκαιρία να δοκιμάσουμε κι εμείς τη λειτουργία του μηχανισμού μας μιας και το νοσοκομείο μας είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό».Ο κ. Γώγος που από την πρώτη στιγμή ξέσπασε το κύμα κρουσμάτων στη γειτονική Ιταλία σε συνεργασία με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη και τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο και άλλους φορείς, έδρασαν ώστε να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα στο χώρο του λιμανιού που αποτελεί και πύλη εισόδου των ταξιδιωτών από την Ιταλία.

ΣΥΣΚΕΨΗΣήμερα το μεσημέρι, όπως μας ανέφερε ο κ. Καρβέλης, θα πραγματοποιηθεί στην 6ης Υπε σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων όλων υγειονομικών φορέων της περιοχής όπως και του κλιμακίου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ώστε να οργανωθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο η περιοχή τόσο για την πρόληψη όσο και για την αντιμετώπιση τυχόν κρούσματος.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣΗ διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας δίνει σαφείς οδηγίες για την πρόληψη του ιού.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

The post ΠΑΤΡΑ: Ιός διαδόσεων και υπερβολών για τον κορονοϊό! Μέχρι που έγραψαν ότι… αναβάλλεται το καρναβάλι! ΔΕΙΤΕ Ολα όσα ισχύουν! appeared first on Patratora.