«Καλλιεργούμε τις συνθήκες δημιουργίας μιας βόμβας που αν δεν πάρουμε αμέσως τα απαραίτητα μέτρα θα εκραγεί στην πόλη μας », δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Δ/ντής του Τμήματος Λοιμωξιολογίας του ΠΓΝΠ και νεοεκλεγείς Αντιπρύτανης Μάρκος Μαραγκός, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για τα νέα κρούσματα που εντοπίζονται στην Πάτρα.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ φαίνεται πως επιδεινώθηκε η κατάσταση του 70χρονου Πατρινού επιχειρηματία που νοσηλεύεται στο ΠΓΝΠ και μεταφέρθηκε σε μονάδα ΜΕΘ, παράλληλα νόσησε και η σύζυγός του που επίσης εισήχθη στο νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, συμπτώματα ίωσης εμφανίζει και η κόρη του ζεύγους που προσήλθε στο ΠΓΝΠ και έκανε τέστ, ωστόσο έχει τεθεί σε καραντίνα κατ’ οίκον.

Επίσης, στο ΠΓΝΠ νοσηλεύεται και ο 50χρονος Πατρινός που έγινε γνωστό ως το νεότερο κρούσμα στην πόλη προχθές το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι υπάλληλος σε υπηρεσία Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου της πόλης, για αυτό λόγω των εκτεταμένων επαφών που είχε, επεκτείνεται η έρευνα ιχνηλάτησης, αφού πέραν των συναδέλφων του υπήρχε συναλλαγή κοινού με την υπηρεσία. Μάλιστα, είναι πιθανό να αποφασιστεί απολύμανση στην υπηρεσία, ακόμα και σήμερα.

Επιπλέον, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η σύζυγος του 50χρονου είναι ελεύθερη επαγγελματίας και αυτός είναι ένα επιπλέον λόγος για την εκτεταμένη ιχνηλάτηση, η οποία όμως καθίσταται εξαιρετικά δύσολη. Στο πλαίσιο αυτό ο καθηγητής Μάρκος Μαραγκός εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος, γιατί όπως επεσήμανε αρχίζει και διευρύνεται το πεδίο της ιχνηλάτησης επαφών των ασθενών. «Η πόλη φαίνεται να μπαίνει σε κλοιό αν δεν ληφθούν αυτή τη στιγμή μέτρα, τίθεται θέμα ζωτικής σημασίας ή μάλλον θέμα ζωής και θανάτου.

Είναι προφανές ότι αρχίζει να γίνεται δύσκολη η ανίχνευση των επαφών των ασθενών όταν αυτοί είτε ως επιχειρηματίες, είτε ως υπάλληλοι, είτε ως πρόσωπα που λόγω της ιδιότητας τους έχουν εκτεταμένο δίκτυο επαφών, νοσούν. Επιβάλλεται άμεσα η χρήση μάσκας, η απαρέγκλιτη τήρηση των αποστάσεων και βεβαίως η τήρηση των κανόνων προσωπικής υγιεινής, αλλιώς θα μετατρέψουμε την πόλη μας σε «ναρκοπέδιο». Είναι θέμα προσωπικής ευθύνης και είμαστε υπόλογοι έναντι των συνανθρώπων μας. Πρέπει να διατηρήσουμε ότι με τόσον αγώνα πετύχαμε. Η Δημόσια Υγεία είναι χρέος».

ΤΡΙΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Στα τρία ανέρχονται τα επισήμως καταγεγραμμένα κρούσματα Covid-19 στην Αχαΐα μετά την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, το απόγευμα της Κυριακής.

Πρόκειται για μία γυναίκα, η οποία προέρχεται από το στενό περιβάλλον του 70χρονου, που νοσηλεύεται στο ΠΓΝΠ από τις προηγούμενες ημέρες και ένας 50χρονος Πατρινός.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

Το τρίτο κρούσμα είναι εισαγόμενο, ένας Γερμανός 49 ετών που εισήλθε στη χώρα μέσω του λιμανιού της Πάτρας, όπου και υπεβλήθη σε τεστ. Λόγω της κλινικής του κατάστασης δεν κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του σε νοσοκομείο και παραμένει σε ξενοδοχείο καραντίνας.

The post ΠΑΤΡΑ: Επιδείνωση της κατάστασης για ασθενή με κορονοϊό! Και 3ο κρούσμα – Ποιος είναι ο 50χρονος που νοσηλεύεται appeared first on Patratora.