Πρώτη μέρα τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων η σημερινή, με την προσβασιμότητα στο διαδίκτυο να εκτιμάται – μαζί με τους εκπαιδευτικούς – στο 1,6 εκατομμύρια άτομα.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι για τους μαθητές, ενώ τη Δευτέρα η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση παρακολούθησε εκπαιδευτική τηλεόραση και χθες ήταν αργία λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου.  Ωστόσο, γονείς καταγγέλλουν προβλήματα συνδεσιμότητας.

Η τηλεκπαίδευση και για τη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30 λεπτά και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μ.μ. για τα δημοτικά, και από τις 2 έως τις 4:20 μ.μ. για τα νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων σύντομων διαλειμμάτων.

Προβλήματα με την πλατφόρμα Webex

Στο μεταξύ, προβλήματα στη λειτουργία της πλατφόρμας Webex έχουν αναφέρει από τα πρώτα λεπτά έναρξης της διαδικασίας γονείς και δάσκαλοι.  Σύμφωνα με όσα επισημαίνονται, η λειτουργία της πλατφόρμας παρουσιάζει σημαντικές καθυστερήσεις κατά περιπτώσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την πρώτη κιόλας ώρα πολλά παιδιά δεν μπορούσαν να μπουν στο σύστημα. Αλλοι που έμπαιναν… έπεφταν! Γενικά μάθημα… δεν έγινε όπως θα έπρεπε.

The post ΠΑΤΡΑ: Εντονα παράπονα! Δεν μπορούν να κάνουν μάθημα οι μαθητές δημοτικού! Προβληματα με το σύστημα appeared first on Patratora.