Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στην Πάτρα. Η ώρα ήταν 6.30. Ένα άσπρο αγροτικό κατευθυνόταν προς το Ρίο από τον αγροτικό δρόμο που συνδέει το Δρέπανο με το Ρίο και τον οποίο χρησιμοποιούν πολλοί για να κόβουν δρόμο.Στο αγροτικό όχημα επέβαινε ένα ζευγάρι που πήγαινε ανενόχλητο στη δουλειά του χωρίς να μπορεί να φανταστεί ότι κάποιοι άλλοι είχαν διάθεση για επεισόδια. Ακριβώς πίσω από το αυτοκίνητο του ζευγαριού, ακολουθούσε ένα Ι.Χ. χωρίς πινακίδες. Στο αμάξι επέβαιναν  δύο Ρομά, ένας οδηγός και ένας συνοδηγός οι οποίοι φαίνονταν μεθυσμένοι.  Το αυτοκίνητο έκανε …οχτάρια, γεγονός που προβλημάτισε τον οδηγό του προπορευόμενου οχήματος, αλλά χωρίς να πάει το μυαλό του στο ότι αυτοί που ακολουθούσαν ήταν …φτιαγμένοι για καυγά.

Κάποια στιγμή, οι Ρομά, άρχισαν να κάνουν σινιάλο στο προπορευόμενο ημιφορτηγό με τα φώτα για να τους κάνει χώρο να προσπεράσουν.

Ο οδηγός του αγροτικού, έκανε στην άκρη δεξιά για να τους αφήσει χώρο να φύγουν. και αυτοί προσπέρασαν βρίζοντας και κάνοντας άσεμνες χειρονομίες, προκαλώντας. Εκνευρισμένος από την απρόκλητη επίθεση ο οδηγός του αγροτικού τους ζήτησε το λόγο.

Οι δύο Ρομά, σε κατάσταση μέθης  κατέβηκαν από το αυτοκίνητό τους και τότε άναψαν για τα καλά τα αίματα. Αφού έπεσαν «γαλλικά», ένας από αυτούς επιτέθηκε στον οδηγό του αγροτικού, ρίχνοντάς του μια μπουνιά η οποία τον βρήκε κάτω από το μάτι.

Οι έξαλλοι Ρομά όμως δεν είχαν ιδέα τι τους περίμενε. Η πεποίθησή τους ότι ήταν δύο εναντίον ενός και άρα είχαν την υπεροχή, «σκόνταψε» πάνω στην κακή τους την τύχη.

Ξαφνικά και αντί να φοβηθεί και να φύγει, ο οδηγός του ημιφορτηγού, κατέβηκε από το όχημα και τους έκανε τουλούμι στο ξύλο καθώς ήταν πυγμάχος!.

Η σκηνή θύμιζε κινηματογραφική ταινία, με τους Ρομά να τρέπονται σε άτακτο φυγή  μπαίνοντας γρήγορα στο αμάξι τους και αναπτύσσοντας ταχύτητα για να γλιτώσουν.

Είναι αυτό που λέμε «δεν ξέρεις ποτέ τι θα σου συμβεί στο δρόμο».

dete.gr