Στο νοσοκομείο συνεχώς ερευνώνται ύποπτα κρούσματα και παρακολουθειται η κατάσταση των νοσούντων

Διασωληνωμένο παραμένει από τα ξημερώματα της Παρασκευής το 9ο κρούσμα του κοροναϊού, ο 66χρονος από την Αμαλιάδα-, που ταξίδεψε στους Αγίους Τόπους στο νοσοκομείο του Ρίου, ενώ η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες σήμερα παρότι η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη, η κλινική του εικόνα φαίνεται ελαφρώς βελτιωμένη. Στα ευχάριστα νέα της ημέρας, τρια άτομα που εξετάστηκαν ως πιθανά κρούσματα, επειδή είχαν επαφές με νοσούντες, βγήκαν αρνητικά.

Αυτή τη στιγμή στην Δυτική Ελλάδα υπάρχουν 37 επιβεβαιωμένα κρούσματα (23 μέχρι προχθές και 14 χθεσινά). Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονται 13 συνολικά από τα κρούσματα αυτά, τα 11 που ήταν μέχρι την Πέμπτη και δύο που προστέθηκαν την Παρασκευή.

Στο μεταξύ τα 31 από τα 45 περιστατικά είχαν έρθει σε επαφή τουλάχιστον με 400 άτομα. Από αυτά έχουν ιχνηλατηθεί τα 100 καθώς έχουν δώσει δείγμα, προκειμένου να ελεγχθούν για το εάν είναι φορείς του ιού ή όχι.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και ένας πυροσβέστης, ο οποίος έχει βρεθεί θετικός στον κοροναϊό και φαίνεται ότι η επαφή του με συναδέλφους του έχει θέσει αρκετούς εξ αυτών σε μία ιδιότυπη καραντίνα.

Η ίδια πληροφορία υπάρχει για δύο ακόμα ενστόλους ενώ το απόγευμα της Παρασκευής έφτασε στο νοσοκομείο Πατρών μία γυναίκα, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, η οποία αρχικά μετέβη στον «Άγιο Ανδρέα». Μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής είχαν μεταβεί στο νοσοκομείο τουλάχιστον 32 άτομα για να εξεταστούν.

Στη Ζάκυνθο έχουν μπει σε ισχύ τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για δύο ακόμα εβδομάδες. Ωστόσο ακόμη δεν έχει ξεκινήσει διαδικασία απολύμανσης των σχολείων.

The post Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση λόγω του κορωνοϊού ο 66χρονος στο Ρίο – Στα καλά νέα, τρεις αρνητικοί appeared first on Patratora.