Την τιμητική του θα έχει την Τετάρτη και την Πέμπτη 21 Μαΐου 2020 ο ιερός ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αγυιά που βάσει των νέων μέτρων προστασίας από την πανδημία, μπορεί να χωρέσει έως 30 άτομα ενώ κάθε Κυριακή θα τελούνται 2 Θείες λειτουργίες, η πρώτη από 6.30 έως 9 το πρωί και θα ακολουθεί η δεύτερη από τις 9.30 έως τις 10.30 το πρωί.

Το πρόγραμμα της θρησκευτικής πανήγυρης για την μεγάλη εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί της Τετάρτης με την έξοδο της ιεράς εικόνας για προσκύνημα από τους πιστούς που θα συνδυαστεί και με δέηση.

Στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης 20/5 θα τελεστεί ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος θα κηρύξει και το Θείο λόγο. Στις 10 το βράδυ της Τετάρτης θα τελεστεί ιερά αγρυπνία ιερουργούντος του αρχιμανδρίτη Αρτέμιου Αργυρόπουλου, πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και ηγούμενου της ιεράς μονής Αγίων Πάντων Τριταίας.

Ανήμερα την Πέμπτη 21/5 το πρωί στη Θεία λειτουργία θα προεξάρχει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος που θα κηρύξει και το Θείο λόγο ενώ στις 7 το απόγευμα θα ακολουθήσει μεθεόρτιος εσπερινός όπου θα λειτουργήσει ο αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Σταματόπουλος από το ναό του Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου Πατρών.

Την ερχόμενη Κυριακή 24/5 στη 2η θεία λειτουργία θα τελεστεί και μνημόσυνο υπέρ των αοιδίμων ιερέων, κτητόρων και ενοριτών του ναού.

The post Πανηγυρίζει ο ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αγυιά appeared first on Patratora.