Τα εξεταστικά κέντρα των πανελλαδικών εξετάσεων ανά Περιφέρεια της χώρας, τα οποία φέτος είναι περισσότερα από πέρυσι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των ειδικών αποστάσεων που θα τηρηθούν ανά υποψήφιο, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, ως Εξεταστικά Κέντρα για τα ΓΕΛ, ορίστηκαν τα εξής σχολεία στην Αχαΐα:

Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πατρών (Λάγγουρα)

Πειραματικό Γενικό Λύκειο ΑΕΙ Πατρών

1ο Γενικό Λύκειο Πάτρας

2ο Γενικό Λύκειο Πάτρας

3ο Γενικό Λύκειο Πάτρας

4ο Γενικό Λύκειο Πάτρας

5ο Γενικό Λύκειο Πάτρας

6ο Γενικό Λύκειο Πάτρας

7ο Γενικό Λύκειο Πάτρας

8ο Γενικό Λύκειο Πάτρας

9ο Γενικό Λύκειο Πάτρας

11ο Γενικό Λύκειο Πάτρας

12ο Γενικό Λύκειο Πάτρας

13ο Γενικό Λύκειο Πάτρας,

1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου

2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου

Γενικό Λύκειο Αιγείρας, Ακράτας

Γενικό Λύκειο Βραχναιίκων

Γενικό Λύκειο Δάφνης

Γενικό Λύκειο Δεμενίκων,

Γενικό Λύκειο Διακοπτού

Γενικό Λύκειο Ερυμάνθειας

Γενικό Λύκειο Καλαβρύτων

Γενικό Λύκειο Καμαρών

Γενικό Λύκειο Καστριτσίου

Γενικό Λύκειο Κ. Αχαΐας

Γενικό Λύκειο Κλειτορίας

Γενικό Λύκειο Λάππα

Γενικό Λύκειο Λουσικών

Γενικό Λύκειο Παραλίας

Γενικό Λύκειο Ρίου

Γενικό Λύκειο Φαρρών (Λυκειακό Τμήμα) και

Μουσικο Λύκειο Πατρών.

Για τα ΕΠΑΛ αντίστοιχα, ως Εξεταστικά Κέντρα, ορίστηκαν: το 1ο και 6ο ΕΠΑΛ Πατρών, το 1ο ΕΠΑΛ Αιγίου και το ΕΠΑΛ Κ. Αχαΐας.

ΚΥΑ για τη διεξαγωγή των εξετάσεων

Με προαιρετική χρήση μάσκας για τους υποψηφίους και υποχρεωτική για τους επιτηρητές, με απόσταση 1,5 μέτρου και φυσικό αερισμό στις αίθουσες, χωρίς ανεμιστήρες θα διεξαχθούν οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Τα παραπάνω καθορίζει σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Παιδείας και Υγείας , Ν.Κεραμέως και Β. Κικίλια, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (1967 Β’/21.05.2020) και που ορίζει τον τρόπο διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων 2020 (γραπτών ή προφορικών).

Αποστάσεις και μάσκες

Σε κάθε αίθουσα εξέτασης θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων. Η ίδια απόσταση θα πρέπει να τηρείται και στον χώρο προετοιμασίας των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, καθώς και στον χώρο εξέτασής τους.

Όσον αφορά στη χρήση προστατευτικών μασκών, αυτή θα είναι προαιρετική από υποψηφίους και εκπαιδευτικό προσωπικό εντός των εξεταστικών κέντρων. Ωστόσο, για τους εκπαιδευτικούς-επιτηρητές όλων των εξεταστικών κέντρων, καθώς και για την περίπτωση εξέτασης υποψηφίου που γίνεται παρουσία εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης, η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική.

Για τα παραπάνω θα πρέπει να μεριμνούν ο πρόεδρος και τα μέλη της Λυκειακής Επιτροπής Εξετάσεων κάθε εξεταστικού κέντρου για τους υποψηφίους ΓΕΛ που εξετάζονται γραπτά, της Επιτροπής Εξεταστικού Κέντρου για τους υποψηφίους ΕΠΑΛ που εξετάζονται γραπτά και της Επιτροπής Εξέτασης κάθε Ειδικούς Εξεταστικού Κέντρου για τους υποψηφίους που εξετάζονται προφορικά.

Αερισμός των αιθουσών και κανόνες υγιεινής

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι αίθουσες θα πρέπει να αερίζονται επαρκώς με φυσικό τρόπο. Όπου δεν θα είναι δυνατό αυτό, προβλέπεται η χρήση κλιματιστικών, αλλά σύμφωνα με τις οδηγίες της σχετικής εγκυκλίου της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Παιδείας. Η χρήση ανεμιστήρων θα απαγορεύεται.

Όπως ήδη ισχύει στο σχολικό περιβάλλον μετά την άρση του lockdown, θα πρέπει να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται οι οδηγίες καλής υγιεινής των χεριών με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Επίσης, τα εξεταστικά κέντρα θα τηρούν τους κανόνες του ΕΟΔΥ και για την καθαριότητα.

Τα κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά και κατά το χρονικό διάστημα που θα διενεργούνται οι Εξετάσεις.

The post Πανελλαδικές 2020: Αυτά είναι τα εξεταστικά κέντρα της Αχαΐας appeared first on Patratora.