“Πυρετώδεις” διαβουλεύσεις για να βρεθεί λύση για τις Πανελλήνιες! Με συγκεκριμένες τάξεις, αριθμό μαθητών και ύλη θα γίνονται τα μαθήματα. Οι αλλαγές με την ύλη και όλα τα σενάρια.

Στοίχημα. Αυτό ήταν και είναι για την κυβέρνηση το όλο ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων μετά το “λουκέτο” λόγω της κατάστασης που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός. Ένα ακόμη στοίχημα, ωστόσο, είναι και το τι μέλλει γενέσθαι με τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Open, το υπουργείο Παιδείας φέρεται να εξετάζει δύο ημερομηνίες για να ξεκινήσουν οι Πανελλήνιες. Και πιο συγκεκριμένα η 22α ή η 29η Ιουνίου.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου θα είναι οι πρώτοι που θα ξαναμπούν σε τάξεις μετά την χαλάρωση των μέτρων, αλλά σε ολιγομελή τμήματα. Αυτό εκτιμάται πως θα συμβεί μέσα στον Μάιο και συγκεκριμένα στις 11 ή στις 18 του μήνα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τάξεις με 20-22 παιδιά θα σπάσουν σε τρία τμήματα 7-8 μαθητές για τα μέτρα προστασίας κατά του φονικού ιού.

Τα παιδιά μέχρι τις 15 Ιουνίου θα κάνουν μαθήματα στα μόνο πανελλαδικώς εξεταζόμενα και όχι στα γενικής.

Δυσκολότερα τα πράγματα στις υπόλοιπες τάξεις

Την ίδια ώρα, πάντως, προβληματισμός επικρατεί στο υπουργείο για τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου, του Γυμνασίου και ειδικά για τα παιδιά του Δημοτικού.

Το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ θα ήθελε μια παράταση του σχολικού έτους έως τις 30 Ιουνίου, ωστόσο σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό στο τραπέζι είναι ανοιχτό το σενάριο για έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς νωρίτερα.

Υπενθυμίζεται ότι έληξε την Πέμπτη 9 Απριλίου, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των φετινών υποψηφίων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

The post Πανελλήνιες: Αυτές είναι οι δύο πιθανές ημερομηνίες – Ποιοι επιστρέφουν… πρώτοι στα σχολεία appeared first on Patratora.